Yes, we kande..!

Jeg ved det jo godt.

Når man er så nærig som jeg er og køber billige ting på tilbud, så holder de nok ikke lige så længe som de dyrere modeller bygget i lidt mere solide materialer. Min elektriske vandkogekeddelkande holdt i måske seks måneder.

Det var vippeknappen som tænder for strømmen, der ikke kunne holde til presset. Når jeg trykkede den ned, så tændtes lyset et kort øjeblik, men uanset hvor mange gange jeg fik lyset til at blinke ville strømmen kun blinke kækt. Ikke flyde jævnt som det kolde vand i kanden.

Melissa’en havde kostet 50 kroner på tilbud i Føtex. Måske kunne jeg påberåbe mig garanti, men ærlig talt..! Der må være nedre grænser og jeg gemmer ikke kvitteringer på 50-kroners vandekander…strøm eller ej.

I to uger har jeg kogt vand i en gryde, men nu er der udsalg igen i Føtex. Tres kroner, cirka. Afsted med Hansen. Desværre ser der ud til at være udsolgt. På podiet står en masse krølle- og og dampstrygejern, men ingen el-kedler.

Eller rettere…jo, der står faktisk en enkelt hvid kande! Uden indpakning og uden den ledningsførende sokkel, som kogeren skal stå på og strømmen komme fra. Ingen pris, heller. 

Meget mystisk. Den er helt ny.

Jeg spørger en medarbejder ude i miljøet. Han henviser til sin elektriske chef henne ved el-skranken. Han viser sig at være en rigtig købmand. Jeg fortæller om den gamle kande. Spørger om jeg må købe singlekanden. Prøve om den passer i den gamle sokkel.  

Det må jeg godt. Og prisen? Han funderer, og trykker et beløb ind på kassen. 25 kroner! Meget hurtigt hjem. Virker den?

Det er to forskellige Melissa-kander. Den nye passer ikke helt til soklen. Første tryk på knappen gi’r intet lys i lampen. Øv. Men så ser jeg at soklens stik ikke sidder i kontakten. Jeg slutter strømmen til. 

LYS! KAFFE! LYKKE!

2 kommentarer til “Yes, we kande..!

  1. Nej altså Hansen! Den Elektriske Chef må da være et fortidslevn, en ærlighedens mand i et samfund fuldt af fuppere og politikere, som mener at det er legitimt at snyde for at holde på magten, undtagen hvis det er alt for åbenlyst og træder et flertal af vælgerne over ligkisterne.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s