forlangt forkortet VIII

Print-on-demand-metoden indebærer at der ikke trykkes flere eksemplarer af en bog end der bestilles. Ikke sandt?

Tilsyneladende ikke helt.

Den 19. marts fik jeg besked fra forlaget bag min lille stribede sovebog, at den forbedrede andenudgave nu kunne leveres. Jeg skyndte mig at maile til dem, og spurgte udtrykkeligt om det nu også betød, at det kun var den nye udgave som blev leveret?

– Ja da, lød det glade svar. For at kontrollere det bestilte jeg et eksemplar dagen efter hos adlibris.com, der tilbyder billig fragt (nul kroner). I dag kom så pakken, og den indeholdt desværre et ex. af førsteudgaven.

Forlaget begrunder det, efter at jeg bestyrtet har spurgt dem, med at begge udgaver har samme bestillingsnummer (ISBN), og da grossisten stadig ligger inde med nogle eksemplarer af førsteudgaven, så skal de lige sælges først.

Gro-vaffor-en-smed?

Jeg troede sådan set at hele idéen med print-on-demand var, at der netop i-k-k-e trykkes eksemplarer på forhånd. At oplaget KUN består af bestilte eksemplarer. Jeg synes sagen er på kanten af hvad jeg blev lovet, da jeg for ca 450 kroner fik lavet en ny udgave af printfilen og omslaget. 

Forlaget værger for sig ved at tilføje, at hvis bare man bestiller bogen via forlagets hjemmeside, så får man andenudgaven. Jo tak…men der koster fragten (64 kroner) mere end selve bogen (40 kroner).

I en opfølgende mail fortæller forlaget, at de for tiden arbejder med et lille lager for at nedbringe ventetiden på levering, og at grossisten ligger inde med 8 eksemplarer af førsteudgaven.

Aber doch…

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s