Gasen laver gas

I en begejstret anmeldelse i mandags i Berlingeren af en nyudgivet biografi om forfatteren Arthur Koestler (1905-1983), gengives et møde mellem den verdensberømte intellektuelle og en beundrer.

Da gæsten med store øjne ankommer prøver Koestler at få situationen bragt lidt tættere på jordhøjde:

“Åh, De er kommet for at møde forfatteren. Men det virker ikke altid, ved De. Det er lidt som at indtage en vidunderlig gåselever og bagefter møde gåsen.” 

Advertisement

2 kommentarer til “Gasen laver gas

  1. Arthur Koestler fremstod som en multibegavet og livsgrådig forfatter, der – med blogindlæggets citat – også besad selvironi. En vidunderlig egenskab, der desvære mestres af alt for få mennesker uanset køn, livmål, skostørrelse samt alder og skatteprocent ;-).
    Institutejeren besidder denne forholdsvis sjældne egenskab, hvilket altid gør det til en fornøjelse at komme på Instituttet!

  2. Erik…du er altid velkommen i tutten her på tuttet. Der er lindrende tigerbalsam til ømme håndled og en lang smøre til ørerne. En nyhed på instituttet er den vandede afdeling, hvor der er eksistentiel motion (vandtrædning).
    Koestler var vist ikke nogen livsforagter, selv om han tog sit eget liv. At han havde noget at byde på viser det faktum, at hans hustru valgte at gå med ham til det hinsides.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s