forlangt forkortet IX

Min lille sovebog drømmer videre, og findes nu kun i andenudgaven med trykte sidetal, færre trykfejl og andre stilfærdige forskønnelser.

Inden den nåede så langt blev den læst af en såkaldt lektør, der kommer med en udtalelse som bibliotekernes indkøbere bruger til at vurdere om den eventuelt skal anskaffes. Her er lektørudtalelsen:

“Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau:
Bogen henvender sig især til interesserede i samtaleterapi og personlige kriser.
Beskrivelse:
En lille bog på omkring 60 sider – der er ikke sidetal i bogen – med en kort bagsidetekst, som kun åbner for en lille flig af indholdet. Den letlæste historie er alene bygget op omkring en række samtaler mellem en klient og hans terapeut, og kapitelinddelingerne hedder 1. møde, 2. møde osv. Der er ingen overordnet fortæller, og som læser forstår man alene historien ud fra de dialoger, som klienten og terapeuten har. Det er næsten som at læse drama, i bogen her er der bare ingen regibemærkninger. Klienten søger hjælp til sit søvnproblem, for han kan ikke sove om natten, og det går ud over hans krævende arbejde som sælger, men forløbet af samtalerne afslører, at der ligger en personlig tragedie bag søvnforstyrrelserne.
Sammenligning:
Bent Otto Hansen har tidligere udgivet et par digtsamlinger og kriminalromanen Mord på landsholdet.
Samlet konklusion:
På bibliotekerne findes andre skønlitterære bøger, som beskriver et terapiforløb langt mere indgående, men Bent Otto Hansens bog demonstrerer her i ganske kort form en tilsvarende skæbnefortælling.”

Jeg er glad for udtalelsen, og var kun lidt nervøs for udtrykket ‘letlæst’. Men jeg har fået at vide af en bibliotekar, at det ikke er en negativ vurdering, men tværtimod betyder at bogen ikke er fyldt med fagudtryk eller indviklede læsetekniske kunstgreb.

Nu bliver det spændende hvor mange biblioteker som køber bogen. Det ville jo være skønt at kunne presse sig op over bundgrænsen for biblioteksafgift, som i flere år har kostet mig tusinder af kroner.

Dem som administrerer lektørudtalelserne, har bedt om at få den nye andenudgave tilsendt, så de kan opdatere oplysningerne i lektørudtalelsen. Men det vil forlaget ikke. Nixen von biksen..!

Jeg må værsgo selv købe mig et helt almindeligt eksemplar af bogen, og så selv sende den afsted. Begrundelsen er, at der ikke er tale om en ny bog med nyt bognummer (ISBN) – og derfor er forlaget ikke ifølge aftalen forpligtet til at sende pligteksemplarer afsted.

Måske burde jeg have mig en pyjamasstribet snak med den administrerende direktør for BoD Dr. Moritz Hagenmüller, men jeg ved jo godt hvad han vil sige: at aftalen i forvejen er så billig for mig – 449 kr. at jeg ikke bør brokke mig. Lidt er der om det.

Lidt. 

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s