Nye læsere kan begynde her

Velkommen til mit institut.

Det består af mig, mit sprog og festlige læsere med kant.

En hulens masse blogindlæg om det mangetydiges nøjagtighed.

Lige her og nu kan du læse om mine bogudgivelser og få noget at vide om mig i det hele taget som sådan. 

 

Min debutdigtsamling fra 2001 udgivet på forfatterforlaget Attika. Digtet jeg læser op i P1-udsendelsen om selvudgivere er fra Blindforsøg, som i Senturas anmeldelse blev kaldt  Papegøjelyrik. Jeg gav ti tusind for at debutere, mens jeg skrev på min første roman Det første digt er på tre ord: fornuft/forduft/fordi

 

Fodboldkrimi med Schmeichel som mordmistænkt. Læs lyn-interview. En bestillingsopgave fra Forum, udgivet 2002. Bogen om optakten til VM i Japan/Kina fik tre stjerner i Politiken og blev ikke det springbræt jeg havde håbet på. Handlingen begynder i den uge bogen udkom. Den aktualitet fik jeg for lidt kredit for. Romanen blev til gengæld min første lydbogsindlæsning. Nu har jeg indlæst ca. 200 lydbøger, ikke mindst takket være AV-Forlaget DGÆ i Odense. Læs mere om landsholdsmordet her.

 

Antologi fra 2003. Forlaget Forum bad mig skrive kapitlet om sport og idræt. Det gjorde jeg så, og det er ret effent. Det handler bl.a. om orgasme og dødsdrift samt ristede pølser i Lyngby. ‘Danmark i 1980’erne’ kan lånes på biblo.

 

Min anden udgivelse via Attika (igen ti tudser) kom i 2006. Jeg var meget glad for at maleren Marie Hvid Pørksen lod mig bruge et af hendes malerier til omslaget. Udgivelsen udløste den mest selvmålsagtige anmeldelse, jeg nogensinde har set. Flere digte fra ‘Opløselige’ her. Første digt er igen på kun tre ord: indvikling/udvikling/afvikling

 

Jeg kan ikke takke forlægger Ole Holmstrøm fra Forlaget Frother nok for at han i 2008 udgav min tredje digtsamling. Jeg havde aldrig mødt ham. En helt almindelig forlagsudgivelse som kostede mig i alt: nul kroner. Jeg elsker den bog. Andre kunne også finde læseværdigt stof i den trods olmt ulmende underfundigheder. Første digt er nu på hele fem ord: sukker efter sukker efter sukker

 

 

Første udgivelse på print-on-demand basis er digtsamlingen fra 2009. Meget billigt. Små femhundrede kroner. Min datter har taget billedet, som desværre fik en spand ekstra rød farve af forlagets trykkemaskine, selvom PDF-filen var i fin farvebalance. Ak ja. Det første digt er på hele seks ord (jeg skriver længere og længere digte nu..):

               hvis man var ord eller nogens

 

2010 var ikke mange uger gammel, før min anden print-on-demand udgivelse var på gaden. ‘Jeg kan ikke sove’ består udelukkende af dialog. Tretten møder i et terapeutisk rum mellem en yngre sælger og en lettere ekcentrisk vejleder. Den sælges nu kun i en andenudgave med færre slåfejl og andre små forbedringer. Der arbejdes på at få den opført som teaterstykke. Læs et 20 siders uddrag her

 

18. marts 2011 udgav Forlaget Ostenfeldt bogen fabulator. Den består af 45 papegøjelyriske linjer, og hvis man ikke orker at læse så lange rablerier uden et eneste punktum, så indeholder hver eneste eksemplar en CD, hvorpå jeg har indlæst alle sammen. Bogen kan lånes på biblo og lydbogen kan købes via nettet. Jeg kan kun sige hjerteligt tusind tak til forlægger Mikael for at ville udgive bogen – og ikke mindst for at den blev så, nå ja…najs 🙂 

 


Bent Otto Hansen, f. 15.08.1957 i Søborg, Gladsaxe. Vokset op i Vangede, i de samme rækkehuse som en vis Onkel Danny. Sommerophold på BAKKEN som medfølgende barn. Skoleflytning pga. mobning. Svagbørnskoloni.    

HF-eksamen, Søborg Gymnasium/HF 1977. Få og spæde uddannelsesforsøg. Blev fornærmet over afslag fra Journalisthøjskolen om optagelse i første forsøg. Meget dumt.

Ufaglært arbejde bl.a. som hospitalsportør i Oslo, biblioteksmedhjælper i Hellerup og taxichauffør i Gentofte.

Arbejde som ‘ottodidakt’ journalist, bl.a. i DR (P3), Dagbladet Roskilde Tidende, Radio Sydkysten og TV3 Sporten.

Som forfatter debut i 2001 med digtsamlingen ’Blindforsøg’. Fire digtsamlinger, en roman, en fiktionsdialog m.m.

Lønnet beskæftigelse: lydbogsindlæser (200 romaner siden 2003) og foyermedarbejder på Det Kongelige Teater (siden 2008).

P1-udsendelse om en bog, jeg har i hovedet: http://beta.dr.dk/p1/skoenlitteratur-pa-p1/skoenlitteratur-pa-p1-114

16 kommentarer til “Nye læsere kan begynde her

 1. Den “ottodidakte” ordkunstner visualiserer to forhold med dette indlæg.
  1) Sin flersidige forfatterbegavelse
  2) Produktionen betinger anskaffelsen af en bogreol; ikke kun en hylde, eftersom der forventes yderligere produktion ad futura 😉

 2. Erik…jeg takker, og tænker at jeg måske kan få Irmelin til at vælge reoltypen for mig. Som du vil kunne høre i udsendelsen, er hun særdeles velinformeret indenfor områder som Wegener-stole, Montana-reoler, Bodum-bakker, Arne Jacobsen-design og forholdet mellem materialer og lykke.

 3. Hej Hanne….jeg kæmper selv med den! Nogle gange er den helt ulæselig, synes jeg. MEN…hjælpen er nær: du skal simpelthen bare blive ved med at gætte hvad der mon står. Hvis det, du skriver ikke er rigtigt, så tilbyder den nye koder igen og igen, indtil du rammer een. PRØV DET! 🙂

 4. Hej Bent Otto
  Hvorfor er du ikke på FB længere? Kan du ikke skrive til mig, for jeg vil gerne spørge dig om noget med lydbøger.
  Kh Irene

 5. Hej Irene
  Jeg er skam på FB, og har lige forgæves slået dig op på samme forum.
  Forvirringen er total.
  Har du forlagt mit telefoniske kaldenummer?
  hep
  B.O
  PS. Jeg har nu sendt dig en mail til din arbejds-mailadresse med mit telefonnummer.

 6. Hej Bent Otto
  Kom af uransagelige grunde til at tænke på dig her midt i en frokost – mere end ti år efter vort seneste møde. Mindes med glæde din tid som ‘ottodidakt’ journalist på Dagbladet med fokus på verdens navle Ramsø Kommune – og vores samarbejde.
  Det er godt at se, at der er gang i de gamle skriveklude. Jeg vil sgu dumpe ind forbi bloggen her, da jeg kan se, at dit skrivehumør og -stil følger den samme linie som dengang, hvor stilen den gang måske skurrede hos en og anden, selv om vi bestemt var nogle, der var rigtigt glade for den. Godt med lidt liv i de gamle klude.
  Hold dampen oppe du!
  Mange hilsner
  Thomas

 7. Hej Thomas
  Hvor skægt med den hilsen fra dig. Ja, jeg havde lige en tid som fastansat skrivende Ramsø-reporter, midt i skilsmisse og anden form for turbulens. Og som det så ofte går med det, jeg er med i = kommunen blev opløst og findes ikke længere.
  Den kirke, jeg blev døbt og konfirmeret i blev revet ned, min folkeskole er nu ældreboliger og mit gymnasium nedlagt.
  Men vi lever og er her endnu.
  Du var en ung Venstre-løve, som jeg lurede lidt på, fordi du havde en positiv og lyttende facon. Det triggede min indre liberalist, som jeg ellers pisker hver dag.
  Måden, jeg røg ud af Dagbladet på, var ualmindelig grim og grum historie, der viste noget om at kvinder er en speciel slags mennesker.
  Tak for dine søde ord, Thomas.
  Jeg glemmer aldrig min tid i Ramsø. Stol på det.

 8. Hej Bent Otto.
  Jeg vil kort sige dig tak for dine fantastiske indlæsninger af lydbøger. Jeg er storforbruger, da jeg kører lang til og fra arbejde hver dag.
  Jeg har på det seneste været i selskab med dig og Harry Hole – fra start til slut – FINT!
  Elsker den måde du kan få Harry til at sige netop det lille ord. Jeg har øvet mig, men det lyder bare ikke rigtigt. FINT!
  Nogle fantastiske bøger og en levendegørelse i oplæsningen, som jeg ikke har oplevet tilsvarende med andre oplæsere.
  Heldigvis har du indlæst en masse andre gode bøger, så når Genfærd er færdig i næste uge må jeg på jagt.. Jeg havde ikke troet, at jeg skulle vælge bøger ud fra oplæser frem for forfatter og indhold, men sådan er det blevet 😉
  Tusind tak!
  Mange hilsner fra Thomas

 9. Hej Bent Otto.
  Mord på Landsholdet… Den er udsolgt, og jeg kan ikke finde den på lydbog. Kan den købes nogensteds? 😉
  Hilsen Thomas

 10. Hej Thomas…hvor er det glædeligt at vide, at der er lyttere som dig. Når jeg sidder i det lille kosteskab, mutters alene, og fortæller den dumme og stumme mikrofon alle de gode historier, så er det sgu en tom omgang bare at tusse hjem igen uden at have fået så meget som et ‘vi ses i morgen’. Jeg kan jo ikke gøre andet end at forestille mig at jeg læser op for een eneste lytter. Ellers kan jeg ikke lægge sjæl og engagement i arbejdet.
  Så tak, Thomas, for at du giver mig en respons som denne her. Jeg er for det meste slet ikke tilfreds med det, jeg laver…så det er meget, meget beroligende at vide at det også kan bruges, selvom det kun er på 70-80% af det niveau, jeg ønsker at kunne levere.
  Harry Hole er en type, der virkelig taler til mig. Guderne må vide hvem der bliver valgt til at spille ham, når den første film snart kommer. Gys…hvem kan agere SÅ forhutlet og selvdestruktiv?
  Hvis du skal nedtrappes efter Hole-turen, så kan jeg anbefale krimierne af Michael Connelly og den sydafrikanske Deon Myer. Og så er der jo John Verdons to bøger.
  Eller hvad med Saabye-Christensens ‘Bernhard Hvals Fortalelser’ eller hans novellesamling ‘Oscar Wildes Elevator’?
  Vi høres ved 🙂

 11. ‘Mord på landsholdet’…ak ja, ak nej.
  Min fodboldkrimi var den første lydbog, jeg indlæste – og den kom kun på kassettebånd. Jeg har flere gange plaget forlaget om at få den digitaliseret, men de mener ikke at det kan betale sig. Så enten må du (gys) lave en kobling fra en kassettespiller til bilradioen…der findes vist en kassettespiller, man kan købe for en relavtivt billig penge, som afspiller kassetter OG samtidigt laver dem om til mp3-filer? Den har fristet mig mange gange i Føtex-kataloget 🙂
  Hvis du mener selve bogudgaven, så kan den lånes på biblo 🙂

 12. @Thomas…HEY HOV..! Jeg glemmer jo Vidar Sundstøl..! Hans trilogi om den trinde amerikanske skovbetjent med norske aner, Lance Hansen, vil være en meget velfungerende “postholiansk” nedtrapning, tror jeg.
  Jeg skal til at at indlæse tredje del (Ravnene) – men de to første (Drømmenes Land + De Døde) kan fås allerede nu). Det er virkelig god krimi-litteratur med tryk på det sidste.
  http://www.ckforlag.dk/index.phtml?con_id=111

 13. Hej Bent Otto.
  Tusind tak for svar. Jeg tror måske du skal se at få gang i griflen – du kan sgu også noget med ord 😉
  Lige inden jeg havde lidt ferie i foråret, var jeg nået til Snemanden, som jeg så tog pr. bog. Det var lidt sjovt – tog mig selv i at danne udtale på “ottolansk” mens jeg læste. PRÆCIS, FINT. Men det var helt skønt at komme i bilen igen til Panserhjerte.
  Jeg glemte lige at skrive, at jeg også synes at dit læsetempo er super godt. Det går raskt fremad, og alligevel er der lige tid til at lade Harrys (eller måske rettere Nesbø’s) ord-finurligheder bundfælde.
  Jeg havde faktisk selv fundet Michael Connelly – Har fået fat på Limousineadvokaten og “Den enes død” i første omgang. Man skal nok lige samle mod inden der tages hul på endnu en Harry (Bosch) 🙂
  Super tip med Vidar. Dem vil jeg starte med efter det Hole med hele. Pøj pøj med Ravnene i kosteskabet. Og husk når du sidder derinde – vi er herude…
  “Vi høres i aften” (skal på nattevagt).
  Hilsen Thomas

 14. Hej Thomas….ohhhhh, dine ord er sødsom musik i mine øren 🙂
  Og det dér med tempoet: i-n-t-e-t er vigtigere for en god lytteoplevelse end at man får lov at danne sine egne billeder i hovedet inden “vi skal videre” i teksten. Jeg prøver meget bevidst at indlægge nogle rigtigt fuldfede pauser på de helt rigtige steder. Det er lidt lissom i god jazzmusik. Pauserne er mindst lisså vigtige som de toner, der kommer ud før og efter.
  Du kan roligt tage nogle flere nattevagter. Jeg har indlæst ca. 180 romaner 😀

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s