100.000

Statens Kunstfond har tildelt mig et legat på 100.000 kr. til fortsat kunstnerisk virke. Beløbet er skattepligtigt.

Selvom jeg vel egentlig godt vidste at der var en afgørelse på min ansøgning undervejs, så kom nyheden om udfaldet nærmest som et chok. Det er første gang jeg modtager et arbejdslegat af den størrelsesorden, og jeg vil selvsagt gøre meget for at glæden på længere sigt kan overstråle den umiddelbare følelse af forbløffelse, frygt og skam.

Pengene skal gå til gældsposter, men bestemt også til tant og fjas (som f.eks. tandlægebesøg) og derudover henstå som back up kapital i tilfælde af at jeg skulle blive syg eller gammel. Jeg har ikke udsigt til ret meget andet end folkepension og en slat ATP, når jeg nærmer mig støvets år. 

Tak til Kunstfondens Litteraturudvalg.

Advertisement

22 kommentarer til “100.000

 1. Et KÆMPESTORT til lykke. Du har fortjent denne hæder, skattepligtig eller ej. Noget af arbejdslegatet kan – som du skriver – anvendes til at forbedre dine smilemuligheder, der igen kan generere noget optimisme og selvværd. 🙂
  Bedstefar Beo tænker allerede på Støvets år og henlægger x procent . Uhyre fornuftigt, men husk nu også at henlægge x procent til “arbejde”, da det jo er et arbejdslegat. Måske x kr reserveres til fremtidig computerudstyr, der naturligt indgår i dine skriveprocesser osv.
  Hvad kan det dog ikke ende med?
  PS. I dag og den kommende tid er “vi rigtig gode ved os selv”, ik´sandt…ikke nogle ture til færgeruten “Pinen og Plagen” 😉

 2. Erik…tak for dine kærlige og kloge ord. Mon ikke der kan blive til et lidt tykkere lag marcipan rundt om den kage vi skal gufle i os ganske så snart?
  PS. Smileevnen kan der nok ikke gøres meget ved, men pyt med det hvis bare evnen til at tygge kan bibeholdes…bortset fra…at…det jo ikke er så svært at tygge sig gennem flødeis 😉

 3. Tak DF…jeg har det som udeholdet må have haft det i omklædningsrummet efter kampen hos de lyseblå for en uge siden 🙂

 4. Til lykke Beo, vores lille blogstær! Syng en sang, slå en trille, tril nogle ord. Så kommer der måske flere grunker i fuglekassen.

 5. Capac…”blogstær”…skønt ord. Tak. Men måske mest tak for at du kalder mig “lille”. Så kan man sgu ikke nå længere. Nobelprisen i litteratur, siger du? Tja, når Churchill kunne få den, så kan jeg vel også 🙂

 6. Stort, stort tillykke! Og lad nu være med at rutte med pengene (se min formanende viftende pengefinger for dig). Til orientering går Tænder går ikke under kategorien “Rut”.
  kærligst

 7. Susling…tak, taaaak 🙂
  Nu rutter palle, polle og mig – eller sådan cirka. Mht tænderne…ak ja, bare det ikke er en ‘rut canal’ 😉

 8. Ho, ser at jeg har lavet en freudianslip! En pengefinger! Mente jo pegefinger, men i denne kontekst er det vel hip som hap. Tænder skal altså ordnes Beo. Vi er jo ikke længere vårharer og det mærker tænderne også. Og netop tænder er i sidste ende det, vi har mest brug for. Igen stort tillykke. Du har fandjenseme fortjent det her. Endelig, endelig er der nogle der kan se, hvad du kan (og husk tænder i god behold sikrer gode fotos og dermed din markedværdi – så’n set generelt).

 9. Aj altså, TILLYKKE!! Vær du bare stolt! Jeg er i hvert fald stolt over at kende dig!
  Og husk så at gøre noget dejligt for pengene, gerne sammen med dem, du holder mest af.

 10. Susting…ja, den var sød – og jeg opdagede den ikke engang. Taaaak for dine søde ord. Mht tænderne…ja, jo…vi må se ad. Det er svært at ændre sit gnier-sind, når man længe har haft for få midler. Jeg-øh…vil tygge på det? 😉

 11. Kirsten…det er SÅ mærkelig en oplevelse, og jeg skal virkelig arbejde for at det positive skal fylde mest. Beløbet dækker jo udgífterne til mine selvudgivelser, og så er der lidt til skatten og lidt for at have brugt en del tid på arbejdet.
  Jeg kan ikke engang huske hvad jeg skrev i ansøgningen, men…det er måske en vældig god øvelse i at tage imod, også når det er noget godt. Det er jeg ikke ret god til. Tror jeg.
  Tak for din dejlige reaktion. Gak hen og gør ligeså! 🙂

 12. Kan du tage imod… et digitalt knus? Tillykke, Beo!
  Hvor meget skal man egentlig ha’ for at kunne rutte?

 13. What? For real?
  Nej, ved du hvad? Jeg troede altså lige, at det var et af dine hyppige mildt ironiske indlæg.
  Nu har man jo ligesom vænnet sig til din tilbøjelighed til at være evigt uheldig.
  Stort TILLYKKE! Hvad med at investere i en ny og gedigen elkeddel, nu hvor du kan tillade dig at være lidt stor i slaget? 😉

 14. WOWWW! Kære Bent Otto, denne her har jeg vist fuldkommen misset i sin tid! Den er faldet ret kort efter, at jeg gennemgik en større operation og var meget nede med flaget og derfor netfjern/-sporadisk.
  Jeg vil bare lige sige et – voldsomt forsinket – men ikke mindre hjerteligt tillykke 🙂
  AM

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s