Lang dags rejse mod Silver Hill (2)

Jeg kan ikke finde på en anden fornuftig grund til at min datter ikke sidder på samme plads end at hun må være stået af toget. Måske har hun misforstået hvorfor jeg stod af og tror at vi er nået frem?

Men jeg kan jo ikke se hende på perronen!

– Skal du ind eller ud, spørger togdamen…og jeg vælger at blive ude. Det er bedre at lade min datter køre videre mod målet end at jeg efterlader hende i en fremmed by. Situationen kompliceres af at jeg ikke har min mobiltelefon med. Den lå på bordet ved vores plads.

Jeg når lige at sige til togdamen, at hvis hun møder en pige som spørger efter sin far, så skal hun sige til hende at jeg kommer med det næste tog. Så mødes vi på Ronneby station, som ligger tre stationer længere øst på ud mod Karlskrona langs Blekinges kyst.

Jeg er meget tung om hjertet ved synet af den forsvindende togstamme. Dér står jeg. I Kristianstad, som Christian IV lod opføre i sekstenhundrede-og-hvidkål og mistede ved freden i Roskilde i 1648. Eller var det 58?

Jeg får øje på den togmand som anbefalede mig at stå af…ikke i Roskilde, men her i byen som har levnedsmidler som hovednæringsvej.

“Alle svenskere spiser eller drikker noget fra Kristiansstad hver dag”, prales der på kommuneskiltet ved stationen. Jeg er mere optaget af at Sveriges laveste punkt under jordoverfladen (2,41 m) ligger lige udenfor byen.

Kan togmanden ringe til sin kollega på toget? Eller burde jeg gå over i Heliga Trefaldighets Kyrkan først og tænde et lys for min datter?

[fortsættes]  

8 kommentarer til “Lang dags rejse mod Silver Hill (2)

  1. Donald…taaak. Meget interessant periode. Jeg har lige läst om Blodbadet i Ronneby, som siges at väre det värste massemord i nordisk historie, og desuden om den lille gränseby Christianopel – längere ude på kysten her i Blekinge, altså nord for Karlskrona. Der var sgu gang i den, dengang :-/

  2. Det var blodigt og i Ørkenet (en by i udkanten af den Smålandske Urskov) udgav banken for nogle år siden en lille folder med historien om hvordan befolkningen kæmpede for at undgå plyndring først af svenskerne, så af danskerne. Det var forfærdelige tider, ingen raison i den politik. Iøvrigt gætter jeg at det var med vilie at du “spørger” i texten, jeg kunne bare ikke dy mig – du kender mig jo! Det morer mig at opklare spørgsmålene 🙂

  3. Donald…jeg er meget glad for at have dig som faktuel gatekeeper. Og det er herligt at du svarer på spörgsmål. Det er lissom når der er jobannoncer: “Er du vores nye Accounting world wide bling-bling management development corporate key operator assistent secretary understudy?” Hver gang har jeg lyst til at sende dem et svar med ét eneste ord: nej.
    Örkenet…sikke et stednavn! (gläder mig til at komme hjem til det danske tastatur)

  4. Vi savner et ord for den slags useriøse corporate job-annoncer, jeg har foreslået hoppende yuppier, men det er ikke slået an (endnu).
    Ja jeg savner også en “NEJ” knap på Googles søgninger: Mente du ikke “noget-andet”? _NEJ_ råber jeg! men de hører det ikke. I stedet svarer de på skærmen: Du må da have ment noget andet … Og så er deres gamle forretningsmantra “Do not be evil” – nå, det er jo heller ikke ligefrem ondt.

  5. Jeg synes også at det dér annoncefis bruges i seriøse annoncer: “Er du vores nye fodterapeut?” Jeg søger vist for lidt på Google 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s