Altid solskin, aldrig regn

Dejlig dag. Endnu en. Det er i sådan et vejr man gerne vil være fødselsdagsbarn. Om et par timer skal jeg til grillaften for at fejre netop sådan ét. En ung mand. Han er stor og stærk og der er vel ikke en eneste sky på hans himmel. Nå ja, hans syv måneder gamle datter er lidt småsyg. Små hvide lammeskyer gør den blå farve endnu smukkere.

Han skal have en kæmpe krammetur. Ham, jeg stadig kalder min dreng, selv om han fylder 24 år.

Solen skinnede også den dag jeg som syttenårig mistede min far. Ikke at man bagefter kunne mærke på mig at der var sket noget særligt. Det synes jeg den dag i dag er problematisk. Måske reagerede jeg ved at lukke af for følelserne, så der i det mindste var een rationel person tilbage i den lille familie. Min mor åbnede for følelserne, da det gik op for hende at hendes mand kun skulle leve i erindringen fremover.

Det var sandelig også en smuk morgen, da jeg mistede min mor. Meget tidligt om morgenen. Jeg smilede da det skete. Og græd lidt. Min søster og jeg holdt vores mor og hinanden i hånden. Lægen skruede ned for den medicin, som holdt den lille superkæmpe af en kvinde i live. Jeg tænkte kun på at det var en lettelse at hun endelig fik fred. Hun havde været syg længe.

Det er seks år siden. Plus minus et par år. Jeg har svært ved at huske den slags tal. Faktisk kommer det også lidt bag på mig at min stedsøn er i midten af tyverne. Det er som om han stadig er 21. Eller to år gammel og fuld af fart og glæde, da han stikker af fra mig på små gungrende strømpefødder. Jeg passede ham alene for første gang. Vi havde det skægt og har haft det på samme måde siden hen. Han er en god dreng. Brune øjne. Smilehul.

Jeg har det også som om jeg er en dreng. Det er jeg ikke. Og jeg ved udmærket godt hvor gammel jeg er. Snart har jeg fødselsdag. Er det ikke forkert at føle sig som et barn, når man nærmer sig midten af halvtredserne? Burde jeg ikke føle mig voksen og have pænt tjek på et større antal parametre på adskillige niveauer, selv eksistentielle?

Jo.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s