Lækker lejlighed

Normalt kan min lille halvanden værelses ikke tåle besøg af fotografer fra ‘Vor Bolig’ eller ‘Skønne Hjem’. Mit hjem bærer mestendels præg af at der bor en mand som ingen aktuelle planer har om at komme i ugebladene.

Men lige nu kunne det sagtens komme med i ‘Hammerslag’ eller ‘Kender du tubaen”. Siden i går har jeg ikke bestilt andet end at gøre rent, rydde op og pudse vinduer. Der kunne sandt for dyden at sige holdes nonnekongres hos mig. No sweat. Og hvorfor så det?

I dag skulle jeg have besøg. Igen. Jeg skal jo flytte. Ovenpå. Om en måneds penge. Fra første sal til anden sal. Man kan sige at jeg bliver min egen overbo. Lejligheden deroppe er lissom min, men da jeg hørte den blev ledig, gik der Jens Lyn i det.

Det kan lyde mystisk at jeg gider flytte en etage op til en tilsvarende lejlighed, men jeg gør det for kun at have en underbo. Fri for at høre andre gå rundt ovenpå end rotterne på loftet. Og der er ingen rotter på loftet.

Jeg er lydhysterisk og gider ikke høre hæle mod afhøvlet gulv, hvis jeg kan blive fri. Det kan jeg nu og til den samme husleje. Og hvor længe tager det at løbe to trapper op med en seng, en sofa og lidt indbo?

I dag skulle jeg vise lejligheden frem for tredje gang. De to første har sagt nej tak, og jeg begyndte at blive lidt smånervøs for at ventelisten ikke kunne fremtrylle en ny lejer på kort tid.

Jeg kunne risikere at hænge på dobbelt husleje i en måned, og det er dumme penge at sætte til. Så denne gang ville jeg gå meget langt for at den besøgende ville få lyst til at bo i min lejlighed og få mig som sin nye overbo.

At gøre rent i krogene og sætte ting på plads, ja endda at lægge tøj sammen og placere det i tøjskabet, gør jeg ikke uden et højere formål. Jeg får semiallergi af støv. Aflyste hurtigt min tid i lydstudiet. Jeg kan ikke koncentrere mig når jeg skal andre vigtige ting. 

Det gik vist præcis som jeg havde håbet. Kvinden havde en frisk veninde med som stillede gode praktiske spørgsmål. Da de gik sagde hun at hun gerne ville have lejemålet. Jeg krydser springfingre på at det holder. Hun målte op og noterede ned. Det kan vist ikke kikse.

Den er hjemme. Op ovenpå. Anden til venstre. Jeg skal først fjerne det enorme klædeskab i kammeret her på første. Hvon fanden smadrer man et træskab? Jeg må have stedsønnen til at puste til det.

Midt i mit sterile hjemsted, glæder jeg mig til at rykke opad. Mod lyset. Ingen naboer. Ingen overbo. Kun mig og underboen og tordenbølgen af biler nede på ringvejen. Jeg vil vinke til dem i dagevis med begge hænder. Indbundne eller ej….ja, altså hænderne.     

Advertisement

2 kommentarer til “Lækker lejlighed

  1. Hej B. O.
    Jeg har fundet dig via Erics “Dette og hint” og nu er du kommet på min blogroll!
    Jeg forstår virkelig din motivation for at flytte ovenpå. Der er ikke noget værre end at bo i en “lydsandwich” med mennesker, der støjer umotiveret, til alle sider. Jeg ønsker dig held og lykke med projektet.

  2. Hej Hanne…velkommen på mit lille institut. Ja, jeg glæder mig til at flytte en tand længere op mod himlen. Håber at den retningsangivelse ikke vil afvige i årene fremover 🙂
    Erics dette/hint…hvor kan det mon være henne…hmm…kan jeg finde det uden at spørge dig…jeg prøver 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s