Tante Rullemølle

Jeg ved det, jeg ved det.
Det er benhårdt at tilhøre overklassen. Først skal man gennem en iskold barndom, hvor ens forældre sjældent er hjemme – rent bortset fra at man aldrig ved om det er de samme forældre, der om morgenen vinker farvel foran det nordsjællandske palæ, som ud på aftenen kommer hjem fra jobbet i City.
 
De kan snildt være skiftet ud med yngre stedfortrædere, eller også er de i frokostpausen blevet opereret ukendeligt – og måske uklædeligt – skønnere.
Derpå følger et barskt uddannelsesforløb, hvor man ikke alene skal lære en masse røvkedeligt stof udenad – langt hårdere er det at skulle tåle alle de stoffer, man er nødt til at tage undervejs i processen, ikke fordi man har lyst, man fordi man har råd.
Og når man så endelig er blevet voksen med en ledende stilling og 2,7 børn, og er kommet så nogenlunde helskindet gennem den første af flere skilsmisser, så venter den allerhårdeste test.

Pressen.
Dårligt klædte has-never-beens, der vil bryde alle regler og give pokker i selv den mindste form for sømmelighed for at få knaldet en rig. Og ikke bare knaldet i seksuel forstand (de rige er jo altid lækre) – men også at de skal ned med nakken. Helt derned, hvor de mister alting. Penge, familiebånd, selvrespekt. Fuck dem!
Derfor forstår jeg så udmærket at Berlingske Media inviterer til en dag, hvor man kan lære at sno sig behændigt udenom disse eksistentielle vejsidebomber.
Selvfølgelig er det en af pressens egne allerskarpeste øksesvingere, der holder snor i mødet. Hvem kan takke nej til at skifte bordkant sålænge honoraret er tilstrækkeligt højt? Jeg kunne ikke. Stol på det.
Alligevel må jeg sige, at jeg finder prisen for at deltage i sådan et dagseminar halvpebret. Men nu er jeg jo også en af dem, der må stå udenfor med den sidste strøgne tændstik og stirre misundeligt ind i pressefoldernes paradis.
At jeg ville synes at 500 kroner, ja sågar 1000 kr ville være en passende pris, kan ikke undre nogen som ved bedre.
Næh du…4.995 kr koster det at lære noget om hvordan man skal danse zumba forbi uvelkomne spørgsmål ‘Når Mediemøllen Ruller’.
Jeg har lidt svært ved at se en rullende mølle for mig, men det er nok bare endnu et tegn på at en tandløs satiriker som jeg ikke fatter en hårdt ristet fairtradebønne af noget som helst.
Baggrunden for den pæne pris er ellers såre enkel: der er kaffe og frokost inkluderet i beløbet…uden moms.

Det er min konlusion – og den stiller jeg gratis til rådighed.

Sådan er vi fattigrøve nemlig.

Også. 

6 kommentarer til “Tante Rullemølle

 1. I 1970erne og dele af 1980erne var et sådant møde nærmest utænkeligt, måske i den lokale frimurerloge.
  Venstrefløjen fik et afgørende knæk efter Murens fald. Det medførte bl.a., at den offentlige debatkultur (når frases blogosfæren 😉 o.l.) er blevet langt mere højresnoet.
  Den nyligt detroniserede udenrigsminister, nu “kultusminister” Per Stig Møller hævder (måske med rette), at 80 procent af befolkningen tilhører den social-konservative platform, især siden “systemskiftet” i 2001. En sådan konference er et udtryk for denne politiske strømning. Mangen et selskabsbogholderi bogfører gerne konferenceprisen til ivrige og tro medarbejdere. Er man free-lance som Institutbestyreren foregår en mere selektiv cost-benefit analyse, før der trykkes på enter-knappen i netbanken.
  Indlægget er afgjort i den bedre halvdel af mange gode indlæg fra Institutejeren, bl.a. fordi det med finurligt og underspillet ordvalg belyser sider af nutidens semi-borgerlige/socialkonservative medie-linselus.
  Afslutningsvis vil denne kommentator derfor tillade sig at konkludere, at Beologen ikke er den “hemmelige gæst” til slut i arrangementet 🙂

 2. Guuud, er der en hemmelig gæst? Så langt ned i materialet nåede jeg aldrig, men hvem skal vi gætte på? Hende jetset-kvinden, hvis identitet man forsøgte at holde hemmelig i månedsvis, under efterforskningen af en narkosag?
  Nå, pyt nu med det.
  Jeg synes bare prisen er lige lovlig festlig, men måske tager jeg fejl. Prissætning er en elegant kunstart. Hvorfor tager jeg f.eks. kun fyrre kroner for min bog? Tyder det ikke på, at jeg ikke synes dens indhold er mere værd?
  Kinky stuff…
  Jeg takker for responsen, Ehu…selv jeg blues lidt ved at fyre sådan en gang rød rævesovs ud over det hele. Misundelse er en grim ting, og jeg fik vist lige en raptus dér.
  Men skægt er det at skrive på good old forargelse. Det bider godt i lænderne.
  Hihi

 3. Velan, ja, det er en god øvelse at skrive på forargelsen, og jeg har tit tænkt på at det kunne være en måde at skabe en hov-effekt som kan følges op med andet mediemølle-kaloriediæt. Men så spørger jeg mig også om hvordan trådene er til de ting der ellers skrives rundt om og som EHU skriver hvad miljø denne kursusdag er tænkt til og planlagt til.
  Sammenlign med fx. et udtryk som “karisma”, som er 100% pseudovidenskabeligt: Både højre, venstre, populister, socialister, kommunister og nyrussere arbejder med kendte menneskers udstråling. En logisk analyse siger at den karsima må komme fra beskueren (ikke fra den forgudede person).
  Alligevel kan man hver dag møde mennesker, som er betaget af at have mødt en kendt person, en gammel konge, en dronning, en minister, en videnskabsmand, en, der har gjort noget, eller hvis navn har været trykt i avisen. Kendt fra TV stod der i rubrikannoncerne om en “wienersanger” NN, som sikkert var en udmærket sanger. Dem der ringer på det nummer er allerede når de løfter røret blevet screenet (filtreret, udvalgt, sorteret til/fra).
  Kurset kan ses som en belønning for lang og tro tjeneste siger EHU og det har han nok ret i: Der kan tages høj entre for en siddeplads i nærheden af Kongen. Det er kun i Grimms Eventyr, at vi aller er prinser og prinsesser. Prisen i annoncen er sat så højt så der er noget at give rabat af, men en kop kaffe sådan et sted kan jo snildt koste 100 kr. incl chokoladerne, og middagens forskellige dele, helt ned til brød og smør løber op i andre 100vis af kroner. Lokaler, betjening, reception, det er jo ikke en grill-bar. Rødvin i Farum-stil. Og rabat. Og hvis der kommer for mange tilmeldinger skal det jo være attraktivt at arrangere en gentagelse.

 4. @Donald#210810-1138:
  Gennem mit plettede (tidl.) erhvervsliv har jeg deltaget i tilsvarende arrangementer (Donald har sikkert også). Der er ofte noget “cirkusmanege” over det. Her forstået som numre, der er genkendelige i deres repeterende orale og visuelle funktioner, hvor “gyldne sandheder” fortælles på storskærme, medens konferencemapperne ligger sløvt på bordene og deltagerne tager sig en mini-morfar ;-).
  Den hvide klovn eller Asger Aa(ben)mund kan let sammenlignes. Samme Aamund (og fruen) har en mening om (stortset) alt lige fra babybleer, biler, brassede kartofler til børskurser og formår med sit stenagtige og overskudsprægede ansigt at formidle en succes, når eksempelvis hans firma har TABT 3-400 mio. kr. – “Karisma” i en variation ;-).
  En anden variation oplever jeg i disse dage. Et andet konference-koncept har tilsendt mig indbydelse, dog til lavere pris, men kun 3 timers “underholdning”. Af andre kanaler modtager jeg samtidig rabat – stortset svarende til momsen – fra samme konferencekoncept. Måske er det også gældende for Beologens eksempel.. såfremt man er tilmeldt de rigtige VL-grupper…måske :-))))

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s