Opad går det jo

Om få dage flytter jeg. Ikke meget, men dog.

I den ejendom jeg bor i er der tre etager og jeg har i ti år boet i den mellemste køje. Jeg er med årene blevet mere og mere lydhysterisk, og da jeg fik chancen for at overtage min overbos lejlighed, der er mage til min i størrelse, slog jeg til. Jeg vil i fremtiden kun have en underbo og tildels en nabo, men der er ikke vægfællesskab andre steder end i det lille kammer Og min nabo har præcis samme trang til fred og ro som jeg, især om natten på hverdage.

Måske er det lidt pjattet at flytte på den måde, men jeg tror det vil bekomme mig godt. Jeg tror at jeg vil føle mig mere fri, sådan helt fysisk. Og jeg er ret spændt på hvordan det vil føles at skulle bo i noget, der på den ene side minder meget om det jeg kom fra, men hvor der alligevel må være nogle forskelle. Gulvet er vistnok afhøvlet. Det er mit ikke. Køkkenet er nok anderledes. Badeværelset. Lydene. Stemningen.

Når man som jeg er nærmest materialeignorant og let kan få tics ved det blotte syn af et stykke værktøj, så er det her en spøjs måde at forbedre boligkvaliteten på. Min overbo har kun boet deroppe i et par år eller tre, så der er helt sikkert blevet både malet og alt muligt. Det lyder jo forjættende. Jeg har ikke malet hernede i den tid, jeg har boet her. Til gengæld venter der min efterfølger tyve tusinde kroner på vedligeholdelseskontoen til at shine op og høvle og male og file og pudse og ordne og den slags. Fint med mig.

Jeg er spændt på hvor længe det tager at flytte de to gange ti trappetrin op. På den ene side føles det som om det vil tage en halv eftermiddag, men min erfaring siger mig at den slags altid er langt mere bøvlet end som så. Vi må se ad. Den største hurdle (godt dansk ord) bliver måske at rive det store klædesskab ned, som jeg arvede fra min forgænger. Så er det godt at have en datter med girl power. Og i min nye lejlighed får jeg noget, som vil kunne forbedre melatoninbalancen.

Gardiner! (jeg arver min overbos).

11 kommentarer til “Opad går det jo

 1. I “øverste køje” er man jo nærmere himlen. 😉 – Samtidig giver det – foruden som nævnt en formodet forbedret melatoninbalance – et forbedret kredsløb. Dette selvfølgelig afhængig af, om BEO bærer et enkelt stykke A-4 ark indeholdende en synopsis, eller to topfyldte bæreposer fra Superbrugsen med diverse mere eller mindre vitaminrig proviant og diverse væsker hele vejen op ad trappen fra stueetagen til penthouse.
  Sidstnævnte ord skal der sættes et hak ved. Der er betydeligt mere scorings-arsenal i at foreslå aftenens kryddersild: “Vil du med hjem og op i min penthouse-lejl.”…..i stedet for “mellemste køje”. Og skulle kryddersilden dåne af fryd, ligger der meget passende et stort hospital lige overfor :-).
  Et spændende – måske mangeårigt – “summit” venter ;-).

 2. Erik…tak for den dejligt positive kommentar. Jeg blev ellers lidt svedt, da du skrev at det sidste ord var godt til at score med. Jeg troede du mente sidste ord i mit indlæg: gardiner!….men jeg er da helt enig i, at ordt ‘penthouse’ vinder en temmelig let sejr over g-ordet i en intern scoredyst 🙂
  Min datter har allerede brokket sig over at hun skal slæbe sin weekendkuffert SÅ langt længere opad, men jeg overvejer at replicere at hun eventuelt kunne overveje kun at tage 75 forskellige mascara-blyanter med, i stedet for hele make up-fabrikken.
  Men hvad ved byboer om økologi?
  Jeg mangler at bruge symbolikken at føle sig ovenpå og være på toppen i indlægget, for selvom det kun er symbolik – så tror jeg det betyder noget for ens selvopfattelse. Banalt, ja…men sandt.
  Og i øvrigt: jeg undrer mig til stadighed over den måde, vi bruger bjerg-metaforen på: man vil gerne op på toppen, jovist…men hvis det går ned ad bakke, så er det negativt! GU’ ER DET DA EJ! Der er da i-n-t-e-t så fedt som at lade cyklen accellere ned ad bakken og føle farten og vinden og sommerens varme?
  Men okay…det er en nem flytning. Spørg bare Sisyfos.

 3. Man siger jo også “op ad bakke”, når noget går trægt eller er svært… så uanset om det er op eller ned, så er den bakke ikke det mest forjættende sted at befinde sig 🙂

 4. Jeg har ondt i ryggen og forstår udmærket dine bevæggrunde. Jeg har også tit tænkt på, at jeg burde blive milliardær og købe et andet hus, eller flytte til et dejligt velholdt hus i en øde Svensk bjergegn eller ved Glimåkra hvor gode huse fås til en usædvanlig lav pris.

 5. Penthouse kan varmt anbefales. Jeg fandt ud af i aftes (efter en måned i lejligheden), at jeg har udsigt til Tivolis fredagsfyrværkeri i min penthouse på Amager. Det skal da absolut afprøves hos damerne :o)

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s