Jeg er et sygt menneske

Den er lige udkommet og jeg bli’r helt træt af at tænke tilbage på indspilningen. Aldrig har jeg dog bakset og bokset så meget med en hovedperson som denne besværlige kælderperson. Det er sgu lige før at jeg ikke vil anbefale at man bruger tid på ham, men okay…det er jo godt skrevet. Det er det. Meget. Hør det berømte citat her
Advertisement

8 kommentarer til “Jeg er et sygt menneske

 1. Tak for anbefalingen (om ikke at bruge tid på den). Onkel Fjodor D. forekommer i min optik – ligesom andre kendte litterære drenge fra Rusland – at være en tung sag.
  Det kræver nogle krus vodka, før man kan fornøje sig med de dystre skæbner, medens klaveret bagved spiller klassisk russisk musik kun med anvendelse af de sorte tangenter ;-).

 2. Erik…au contraire, mon amis…jeg tror faktisk at lige præcis du ville klukmore dig over denne personage, efterdi han er så underholdende uudholdelig. Skal vi vædde en othellekage? 🙂

 3. BEO – glosen “tværtimod” ser meget smukkere ud i en fransk version. Det samme gør othello câteau….;-)
  Min mangeårige og dejlige rusisske kontakt sendte mig i sidste uge et smog-billede, hvor han og fru Olga anes gennem røgen (fra de store skovbrande). Han lider periodevis – som de store russiske kunstnere – af depressioner.
  For at undgå at blive smittet vil jeg nøjes med lidt russisk salat og pænt hoppe kammerat Fjordor-tilbuddet over denne gang ;-).

 4. Erik…det er bare i orden. Jeg ved at det vil drive kældermennesket til trippelt vanvid, og det har han fgm godt af…han kan pakke sig, ka’ han 🙂

 5. Kældermennesket er, efter min mening, for de lidt mere øvede Dostojevskij-læsere. Men din indlæsning af værket lyder rigtig godt, Beo, og en god lydfil kan lette oplevelsen af et værks tyngde.
  Blandt de værker af Dostojevskij, som jeg har læst, holder jeg nu mest af Forbrydelse og straf. Raskolkinov er en uforlignelig skikkelse indenfor verdenslitteraturen. Åh ja, og så er der jo den lille perle: Dobbeltgængeren. Den må jeg varmt anbefale. Er den mon blevet indlæst som lydbog?

 6. Donald…dit nøgleromanskort gælder til alle rum på mit institut…det er der ikke en mening om, endsige flere. Bastalås!
  Ja, Kældermennesket er perfekt som lydbog, da det næsten er én lang monolog.
  Gateau…ja, selvfølgelig. Hvorfor så jeg ikke det. Chateau. Skål! Santé!
  Hihi 🙂

 7. Tina Charlotte…helt rigtigt. Kældermennesket er ikke blandt Fjodors Top of the Raskolnipops, men Aksel Bech siger, at der bogen har sine meget faste fans. En lille, men stålsat gruppe af etagebevidste heppere. Det glæder mig at du synes jeg lyder som om jeg ved hvad jeg gør, for a-l-d-r-i-g har jeg dog kæmpet så vildt med en tekst. Gud, eller Trotskij, bedre det. Teksten er SÅ svær, med mange lag…og etager. Jeg endte med at vælge at udlevere ham. Han er simpelthen for meget, ikke engang af det gode, men som sådan. Men nogle synes meget om hans benhårde ærlighed. Jeg ved snart ikke…men det er godt skrevet. Det er det.
  Jeg har (sorrryyyyy…) ikke læst Forbrydelse og Straf. Tror at jeg nåede forordet, og så skulle jeg nå en bus – eller et ægteskab. Jeg er i det mindste ikke kælderkold over for undladelsessynden 🙂
  Nej, jeg kender ikke Dobbeltgængeren. Må lige tjekke det/den ud.
  Næste opgave Aksel har i støbeskeen til mig er muligvis Faldet af Camus. Heavy stuff…I like 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s