Dumme, dumme, dumme kodningsfejl

Jeg venter stadig på svar fra bloggens tekniske ejer, der meget gerne må fortælle mig hvorfor de indlæg, som jeg har forsøgt at importere fra min gamle spamdræbte Xtra|blog – der har samme ejer – har den fejl at bogstaverne æ, ø og å er blevet til en nogle mystiske og grimme forkerte tegn.

Det er sikkert noget med noget programmeringskode, eller noget.

Suk…skal jeg virkelig gå ind med håndkraft og rette i 4-500 indlæg?

UPDATE: Jeg holder simpelt hen ikke ud at have så grimme og ulæselige indlæg på min blog, så nu har jeg midlertidigt fjernet arkivet med de gamle indlæg. Det kommer ikke på igen før jeg har fundet mirakelkuren mod de kodningsmæssige omkalfatring, som ret beset ikke skulle kunne ske.

Advertisement

11 kommentarer til “Dumme, dumme, dumme kodningsfejl

 1. Hvis du alligevel skal ind og rette med hånden (og måske også ånden?), kan du så ikke rette bogstaverne til nogle mystiske og smukke forkerte tegn.
  Det må være på tide at det danske sprog får en indsprøjtning af noget nyt og fantastisk, så vi kan gå ud i verden og vise den, at i Danmark står den ikke kun på Muhammed-tegninger og svineavl.
  Vi er også poeter og fantaster, lykkeriddere og gamlinge med knirkende knæ. Og ikke mindst kærlighedsbudbringere – sproget er vor sødt pirkende lanse.
  Revolutionér vort alfabet -nu!
  Men glem ikke at nyde din kaffe samtidig.

 2. Ostenfeld…fornem kolbøtte. Tak for den. Jeg bliver sgu helt jaloux. Det er MIG, der kan vende tingene på hovedet! Tihi…nå, men det er godt at vide at der er nogle bogstavbrødre derude. Vi er her. Og vi kan finde på hvad-von-helst..!
  🙂

 3. Jeg glemte, at jeg var på besøg.
  Min engang store helt Clapton havde det med at jamme med andre guitarister. Nogle gange kom de på besøg på hans scene, og omvendt. Der var duel på guitarsoloer.
  Men Clapton havde det sådan, at han ikke forsøgte at skyde sin kollega helt ned, hvis han var på besøg. Man skal ikke overstråle værten.
  Robert Cray udspillede engang Clapton, da han var gæst med Claptons band. Bagefter truede Clapton med at skære Crays ben af ved knæskallerne, hvis han nogensinde gjorde det igen.
  Der skal jo heldigvis en del til at overstråle dine sprogfinurligheder. Men det er din hjemmebane.
  Nogle gange så rabler det bare ud af alle porer, og skal man så lægge bånd på sig selv?
  Jeg håber bare, at du ikke lægger et snit ved mine knæskaller.
  Apropos hvad-von-helst: jeg lavede engang et musikprojekt, som jeg kaldte von Ostenfeld.
  Var det godt?
  Nej, ikke specielt. Jeg er nok en bedre alfabetist end musiker.

 4. Ostenfeld…hahahahahahaaah, hvor er du herlig 🙂
  Sålænge du byder på rablende porer, eller hvorfor ikke porrer, så er du velkommen til at foretage et fjendtligt overtagelsesforsøg. Jeg er ikke ræd længere, efter at et eller andet inferiørt støvlefirma spamsparkede mig på røv og albuer ud af min forrige blog.
  Så hellere blive udskrevet..!
  tihi

 5. …eller som vi siger her i huset: Der er ikke noget mærkeligt ved edb, det er bare lidt underligt en gang i mellem. (Min elskede har lavet programmer i 17 år!)
  Næh du, med alle de finurligheder, der sker i edb-sammenhænge, fordi noget tilsyneladende ret simpelt ikke rigtig kan lade sig gøre, så må man spørge sig selv, om det virkelig kan passe, at der har været mænd på Månen, var det ikke bare fup?

 6. Vivi…”whatta man, whatta man, whatta man, whatta mighty good man”…du har dér. Han må suverænt være any arbejdsplads’s salt og peber og en stensikker Månedens Medarbejder 12 x om året.
  EDB = Ekspedit Dansk Brunette, som Marguirite Viby kvidrere til Willy Rathnov for hundrede år siden, mindst.
  Mht månefærden, så så jeg et tv-program om landingen – og da de var få sekunder fra at lande, så brød computeren sammen og bad dem droppe det. Da overtog de kampflyveruddannede astronauter’s stærke selvtillid, og ned kom de…og op igen og hjem igen.
  Hvor mange gange har man ikke siddet foran en skærm…og undret sig? Og ventet?

 7. Er der ingen der har fortalt om Unicode, UTF-8 og ISO-8859-1,2,3…?
  Mens jeg læser denne webside tolker min browser “bytes” og når en byte svarer til 231, så viser browseren et “æ”. Det er ISO-8859-1 kodning.
  Men hvis nu det gamle site brugte UTF-8 så er skal der bruges to bytes svarende til talværdierne 195-186.
  Det er klart noget klamp men fordelen er, at man kan repræsentere alle europæiske tegn med samme metode for bogstavkodning plus en hel masse andre alfabeter.
  Personligt synes jeg det er det rene babelstårn og at vi burde koncentrere os om det engelske alfabet – ikke flere bogstaver og ikke argumenter med at København har brug for “Ø”.
  I praksis findes der værktøjer som kan konvertere de texter, men da jeg jo kan se at du ikke lige bruger computeren til den slags, så vil jeg foreslå at du starter med at gennemlæse menu-punkterne på din browser (jeg bruger “Seamonkey” som du kan få gratis på http://www.mozilla.org/ )
  Der skal (også på Microsofts browser) være et menupunkt som hedder “character encoding” (på engelsk) og det viser, at denne weblog læses med ISO-8859-1, ikke utf-8.
  Til orientering er her æøå i utf-8:
  ÊÞå

 8. Jeg ser at UTF-8 – eksemplet (som skal være ulæseligt) er blevet ændret efter tryk på “Gem” knappen. Dvs. at din venlige webside har forsøgt at få mening ud af de UTF-8 tegn, som jeg hentede direkte fra utf-8 texten.
  Sagt på en anden måde: Der er flere fejlkilder.
  Men de prøver allesammen på at gøre det så godt (den gode vilje) !

 9. Donald…jeg fatter ‘zilch’…men måske alligevel ikke. Vil lige prøve at moonshine lidt med de dér indstillinger, du nævner. Tror der er guld for enden af den tegnbue 🙂
  Mange, mange tak for hjælpen.

 10. Jeg ved godt at det næsten er sort snak, men det hjælper lidt at vide at der er forskellige måder at få en maskine til at generere æøå samt alle de andre, ã,ñ,è,à og så videre. Om ikke andet så ved du at texterne ikke er totalt ødelagte, men kan bringes til at fungere.

 11. Donald…jeg kan mærke at det vil lykkes, og derfor har jeg ikke så travlt længere. Bare det føles helt rigtigt, og det gør det 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s