Bent Light renser ud

Cleansing Day! 

Jeg kom til at købe light-sodavand som jeg plejer, men ville det virke lisså effektivt som sukkerudgaven?

Spændt åbnede jeg to liters flasken med discountbrus og angreb afløbet med en gevaldig salve lige i øjet. Det sydede og boblede lystigt dernede. Skum rejste sig og en brusrensende lyd udgjorde den dramatiske filmmusik.

Da roen havde lagt sig hen over og under jerngitteret, lagde jeg mærke til at vandstanden dalede stille og roligt. Der kom nogle blørps og blups, som et tydeligt tegn på at syren angreb fedtklumpen midtskibs.

Jeg besluttede derpå at inddrage synssansen og flåede det grovmaskede topgitter af. Derunder lå der et mindre dæksel, som var omfattet af et fluidum som jeg vægrer mig ved at gå i nærmere detaljer om. Men husker du det dér legetøjs-gyser-slim, man kan købe på dåse?

Området har nok ikke haft besøg hver anden uge af min forgænger. Ergo gik jeg igang med Mutter Skrap-børsten og en bister mine. Det hjalp unægtelig.

Efter at have hældt sidste halvdel af flaskens indhold sydpå kan mit afløb herefterdags klare en halv syndflod. Måske mere.

Der er totalt hul igennem. Cola Bent er et geni og jeg kommer ind som en pæn nummer to.

Skål for Bent..!

Advertisement

16 kommentarer til “Bent Light renser ud

 1. Måske en lille shortstory til ISS´ personaleblad INDBLIK. Om ikke andet er der nu afløb fra Benthouse til vandets internet alias kloaksystemet.
  PS. Husk nu at skylle Mutter Skrap-børsten, så den ikke forpester luften for bamserne :-))))

 2. Erik…god idé til afsætning af underholdende indhold. Vil du være min agent? Jeg tilbyder 95% i provision (er det for tydeligt at jeg mangler en agent?)
  Mht Mutter Skrap, så er hun nu på vej til Pestforbrændingen 🙂

 3. @Eric#0709101640:
  Den højtærede kommentator kender vist ikke helt Sundhedsstyrelsens ekspeditionstider. Det er vist lige før, det er nemmere at flyve til hovedsædet i Atlanta, Georgia, USA og få en kammeratlig sludder med chefkemikeren ;-).

 4. @ Erik
  Netop: jo før jo bedre. Når drikken kan bruges som afløbsrens, kan den vel også klare en forstoppelse. Det afgørende er, om den tager for meget med på sin brusende vej gennem – nej, det er sgu’ for uhyggeligt!

 5. @Eric#070910-1652:
  I al digital fortrolighed er Beologen lidt “weird” i sin tilgang til livets udfordringer, herunder afløbsrens.
  Måske er det derfor, jeg holder af ham :-))))

 6. Beologen…huha, for en omgang tømmermænd. Nu er jeg levende igen. Jeg kan kun konstatere at min navnebrors råd virkede perfekt. Det er ikke weird. Det er et faktum. Og ja, London-Tina…det skulle også virke mod wc-propper. Det sagde han nemlig også, ham min navnebror. Hehe 🙂
  PS. Jeg har selvfølgelig været på arbejde i morges! Indtalte bl.a. en tv-reklame!

 7. @BEO#080910-1340:
  Klogt at du benyttede lejligheden til at skylle riiiiiiiigeligt, inden Sundhedsstyrelsen starter sin årlige (og stortset nyttesløse) antal-genstande-uge-40-kampagne.
  PS. Håber ikke, at det var den TV-reklame, du sled dig igennem med hovedsmerter i morges 😉

 8. Ehu…hahahaahahaah, ja det havde da været typisk dansk, va? Nej, det var en tv-reklame for den svenske krimi, jeg blev færdig med forleden. Spændende.
  Der var jo landskampsmandemiddag i aftes, og vi nåede da at få tændt for tv’et, så vi har undskyldningen på plads for at mødes og snakke liv og skæbne…og spise god mad med vin til 🙂

 9. Hey du, dér, Bent… ville bare lige kigge forbi og sige…
  …3 stks “Jeg kan ikke sove” ER nu ankommet på adressen (her), tilsendt fra SAXO, med kun øhm, ca. 2 ugers forsinkelse… så, jeg ved altså, hvad JEG skal lave i aften, når jeg har spist – har jo læst nogle af dialogerne på din gamle blog, men ikke dem alle, så… det er godt, gammelt – og nyt – stuff, for mig 🙂

 10. Hold da op hvor skønt at læse. Jeg står netop med et afløb, der trænger til at blive renset godt igennem – jeg skal simpelthen prøve dit/jeres trick. Hvis det også virker her hos mig, holder jeg på stedet op med at drikke Cola; jeg mener, man drikker da ikke afløbsrens!

 11. Når det velskrevne, det morsomme og forbløffelsen er kommet på afstand, melder spørgsmålet sig: Hvorfor pokker virker det? Ja, undskyld seriøsiteten.
  Normal kommerciel afløbsrens (fx kaustisk soda) er basisk, og jeg tvivler stærkt på, at det er syren i sodavandet, som gør udslaget. I så fald ville det være langt bedre med en snerpet opløsning af fx citronsyre.
  Mit bud er, at det er den brusende CO2, som på den trange plads skaber højt tryk og fysisk “skubber” til snasket, så det løsnes. Vi ved alle, hvad der sker, hvis man ryster en flaske sodavand og så åbner den.
  Teorien kunne stå sin empiriske prøve, hvis nogen ville ofre en flaske champagne. Eller en danskvand hvis vi skal tækkes Sundhedsstyrelsen.

 12. Christina…hvor herligt. Det skulle ikke tage længere tid at læse den, end at den ikke bør ødelægge nattesøvnen. God fornøjelse 🙂

 13. Eric…jeg tror du har helt ret i din kemiske analyse. Og til almindelig info, så var jeg fraværende i ti ud af ni fysik- og kemitimer anno dazumal :-/

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s