Method counting

Ja, undskyld mit franske, men et af skuespil-fagets værktøjer er method acting, hvor man investerer meget af sig selv i rollen. Det er bestemt muligt at jeg har været på ufrivilligt besøg i den rodebutik.

Der er i hvert fald en roman som laver fiffige numre med mig. En bog fyldt med tal. Forleden lagde jeg sidste mund på indlæsningen af den intenst tankeomtumlende krimi ‘Tænk på et tal’ af John Verdon.

Bogen indeholder nogle imponerende gåder med tal, cifre, rækkefølge, antal og numre. Måske var det at gøre 2 og 5 lige at lade en mand med matematik-karaktererne 00 og 05 på HF-eksamensbeviset stå for den mundtlige version? 

Men jeg er jo god til at lade som om. Så jeg gav den hele regnestokken – og da jeg var færdig med de tolv disketter regnede jeg med at regnskabet balancerede. Min indre revisor havde dog et par kritiske anmærkninger.

Først måtte jeg pænt rette de atten gange hvor jeg udtaler det engelske ord for ‘pæon’ forkert. Fint nok, Fair nok. Pyt nu med det. Videre! Men så var der lige en sidste hilsen fra den hyperintelligente morder.

Alle tolv disketter á 78 minutter var på ca. 40-45 bogsider. Undtagen diskette nummer to…den er på 66 sider! Jeg lynlyttede begyndelsen og slutningen. Første og sidste sætning er med.

Mystisk. Nu må jeg sætte mig til at høre hele Diskette nr. 2 fra ende til anden. Jeg fatter ikke hvad der kan være sket. Har jeg fået et anfald af ordrablen? Har Pause-knappen på indspilningsmaskinen sat sig fast midt i? Selvkør er uden selvrisiko. Man er all inn.

Vi må høre ad.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s