Der er så meget mænd ikke forstår

Først en tilståelse: det er og bliver spild af liv at bruge time efter time på at se andre spille fodbold. Jeg elsker det dog, og kan ikke komme med andre undskyldninger end at sådan har jeg valgt at sublimere hovedparten af mine dybeste længsler og behov.

I gamle dage gik man til henrettelser på torvet (husk strikketøj) eller til ulige opgør mellem slaver og løver på stadion. I demokratiets fødeland hyggede gammelfædrene sig med en yndlingsyngling eller to, måske en tidlig forløber for og/eller udløser af olympiske mestres scoreliga.

Rytmiske sammentrækninger. Fodboldengle. Alt det jazz….

Anyway. I min frivillige isolation skulle jeg i aftes vælge mellem mange dejlige erstatninger for opbyggelige relationer og brombærsyltning. Eneste bevægelse ville være at ryste på hovedet over dårlige afleveringer fra favoritholdets yndlingsyngling. Og zappe.

FCK spillede direkte på 3+ og hanekyllingerne på en eller anden netbåren ‘on demand’-betalingskanal, som jeg blev nødt til at melde mig til. Endelig var der det britiske lokalopgør mellem United og Rangers på TV2 Sport.

Hvad gør man så, når man ikke samtidigt kan se en kamp på Home Trio digi-kassen og optage en anden på den? Normalt ville man bare vælge en af godbidderne og så ellers bare smovse løs. Genudsendelser er jo opfundet og bruges meget af sportskanalerne.

Men hvis man nu er lisså kræsen med sin tv-oplevelse som visse kvinder er med pastelfarvesammensætninger?

For en sportsidiot som mig er det irriterende at tv-kanalerne hele tiden afslører hvad stillingen er i andre kampe i samme turnering som spilles på samme tid. Enten på små grafiske pling-skilte eller ved at dele skærmen op i to ruder og vise mål fra de andre opgør mens bolden er ude af spil i hovedkampen. For at oplyse og orientere. Fuldt forståeligt set ud fra et journalistisk synspunkt..

Det ødelægger bare min mulighed for at bevare spændingen når jeg skal se de genudsendelser, der kommer lige efter hovedkampen. Men heldigvis er der fikse analoge løsninger på den slags.

Jeg optog FCK og United-kampene på digi-kassen og så hanekyllingerne ‘Live fra Bremen’ på netkanalen. I den transmission sagde de svenske  kommentatorer heldigvis ikke noget om mål i de andre kampe, men der kom et lille info-skilt op med dem i øverste venstre hjørne, lige ved siden af det faste skilt med uret og stillingen i hovedkampen.

Så klippede jeg simpelthen bare et lille papskilt ud af folderen om organdonation fra Sundhedsstyrelsen, og hængte den på kanten af den lille bærbare skærm. Tihi. Det ødelagde ikke ret meget af overblikket i den direkte kamp, og jeg kunne bagefter hygge mig med både United og FCK.

Ved at se United-kampen fra TV2 Sport HD først, undgik jeg info-skilte i hjørnet. Kanalen viser godt nok mål fra andre kampe, men ikke på HD-kanalen. Og når kommentatoren sagde at nu skulle vi se et mål fra en anden kamp, så lukkede jeg bare for lyden.

Fikst, ikke sandt?

Men til de få kvinder som stadig læser med: svar mig så lige på noget: når jeg kan finde ud af det dér, ved at klippe og klistre…hvorfor kan jeg så ikke finde ud af at montere rullegardinet på børnekammeret? Profilskinne, liftbånd, tyngdeliste, trådøje, snorlås, liftringe, ståhjul…gys og suk.

Der er nye kampe i aften på tv. De kommer samtidigt. Det er ikke altid af det gode…

Advertisement

4 kommentarer til “Der er så meget mænd ikke forstår

  1. Jeg læste med til den bitre ende og fattede ikke et suk – men sådan skulle det jo også være 🙂 Til gengæld er jeg enig med dig i, at det lyder som om der bør være ingeniør til stede ved opsætning af det der rullegardin.

  2. Selvom jeg i mange år har gået med 2 armbåndsure, har jeg også svært ved at nå det hele. Men begge ure rystede, da jeg var ved at falde om at grin over at forestille mig Institut-CEOen montere et papskilt fra Sundhedsstyrelsen som skærm-dække :-)))!
    Faktisk er problemet lige startet, fordi fodboldsæsonen lige er startet såvel nationalt som Champions league, Europa league, Premier league, Bundesliga, Eredivisie, Primera Division osv. osv.
    Det er da godt, at Sundhedsstyrelsen bruger en del af sin tid på profylaktiske kompagner året rundt. 😉

  3. Hanne…ÅH, hvor det glæder mig at det dér liftgardin/rullemarie-noget lyder svært for andre end mig. Jeg glor på arbejdstegningen….og fatter ikke et suk. Men jeg har bestemt mig for, at op skal det sgu…om jeg så skal….nagle det med teltpløkker..!

  4. Erik…hvor herligt, at jeg kunne få dig til at more dig. Så er endnu en dag gået godt. YES! Jeg er allerede tilmeldt donorregistret via styrelsens hjemmeside, så jeg tænkte at styrelsen kunne donere hjørnet af et stykke organisk papmache til mig 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s