Glad mand i glat lys

Det sidste sted ti ud af ti københavnere ville besøge på årets første formiddag?

Ja, måske – men nu er jeg jo så heller ikke sådan helt, hvad skal man sige, almindelig? Så jeg har været på Dyrehavsbakken. 

Jeg havde brug for at få lidt luft og nyde det livsfornyende lys fra den mere end velkomne vintersol. Det var ikke nogen nem tur, for jeg bruger stadig mine gamle og meget slidte sorte joggingsko, og de er stort set det værste man kan have på, når overfladen mestendels består af isbelagt sne.

Derfor gled jeg mere end jeg gik fra Klampenborg gennem skoven til Bakken, hvor der måske nok var noget om snakken, men ingen at snakke med. Jo, der var faktisk en enkelt teltholder med sin firhjulstrækker – vi nikkedes – og der kom også en mor trækkende med sit barn på en plastickælk. Ditto.

Som barn boede jeg på Bakken om sommeren i en årrække, fordi mine forældre arbejdede derude og derfor har jeg et endog meget specielt forhold til stedet. I dag overraskedes jeg over at flere af de fredede forlystelser er blevet flyttet til andre og nye placeringer, men et boldkast er jo et boldkast og et muntert køkken klirrer lige højt alle steder.

Fair nok.

Med mig på turen havde jeg en særlig stemning af melankoli, midt i lyset. 

I nat lyttede jeg på P1 til en genudsendelse fra i onsdags af ‘Besøgstid’, hvor den fremragende interviewer Karen Secher var gæst hos Flemming ‘Bamse’ Jørgensen. Et fint, nyproduceret program med en dygtig og sympatisk kunstner.

Sangeren døde i nat af et hjerteslag, måske mens programmet blev sendt. Livet føles meget dyrebart, når den slags sammenfald åbenbarer sig. Det er godt at kende sin besøgstid, men hvem gør det? Tankevækkende.

Jeg måtte passe meget på ikke at falde på de mange glatte knolde og isglatte felter derude, men jeg nåede da at få ondt i højre knæ. Det er væk igen, altså ikke knæet, men den lille smerte som fortæller at jeg ikke er helt ung længere.

Det var en meget afklaret mand, der tog bussen hjem igen fra Klampenborg. Jeg er ikke færdig med Bakken. Man skal vare sig for faldgruber, jovist, men man kan komme langt ved at konfrontere frygt og bævelse.

Vi må se ad. Mit syn fungerer bedst i smukt, klart vinterlys, også når jeg skal kigge indad, og jeg tænker og arbejder bedst med sproget når jeg har fred og ro til det. I mit mundtlige, daglige sprogjob længes jeg desperat efter et arbejdsmiljø i total og uforstyrret ro, men man må jo spille med de kort man har fået.

Som filosoffen BS udtrykker det: “Vi har det, vi har”.

Det er ikke så dumt endda i al sin enkelthed, men man jo godt have ønsker og drømme…før lyset forsvinder for altid.

6 kommentarer til “Glad mand i glat lys

 1. Det rører mig dybt. Altså, at Bamse er død i nat. Meget kan ske og meget er sket, og det er sjældent det rører mig synderligt, men denne nyhed berører mig, langt inde i mine dybder. Hvis nogen passede til ordet “folkekær”, så var det ham. Jeg tror mange føler sig rørt i dag.
  Godt nytår, Bent Otto. Lad os gøre vort til at det bliver et af de bedre.

 2. “Livet føles meget dyrebart…”
  Ja, og med den følger også en slags afklarethed. Jeg ville ønske, det ikke var så svært at fastholde følelsen.

 3. Kjeldsen…jeg har det som dig.
  Det er SÅ spooky, at de genudsender radioprogrammet i den samme nattestund som hans hjerte giver op. Jeg synes at han var er fremragende sanger, og jeg vil aldrig glemme da han iført netundertrøje og svedeklud sang sin linje i “Afrika”-sangen. Der er langt mellem det syn og Burhan G/Nik&Jay’s ekshibitionisme – men jeg synes Bamse synger bedst.
  Og jeg er enig i dit nytårsønske.

 4. Eric…helt enig i at afklaring kommer i glimt.
  Om man kan fastholde den og (re)agere på den, er et spørgsmål om motivation, situation og funktion (gosh, hvor lyder det dybt og dyrt).
  Det hjælper med solskin om vinteren. Meget 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s