De kære små

Søndag formiddag. Vintersol.

Jeg går tur, og søger hen mod Statens Museum for Kunst for at få en drik vand og pudre næsen, hvis det er muligt. Men hovedindgangen er lukket, selvom museet er åbent. Javel så.

Da jeg vender mig om, får jeg øje på en lille dreng, som måske er halvandet år gammel. Han har det godt, ser det ud til. En god varm dynejakke og en lun hue. Ethvert skridt er en festlig oplevelse i sig selv. 

Da hans bedstefar (må jeg formode) rækker ham en lille snebold, smiler drengen, som om han har vundet i lotto.

Så får han øje på mig. Han standser, og betragter mig med stor og glad nyfigenhed med sine herligt smilende øjne. Snebolden er nu glemt, selvom han har den i højre hånd. Til sidst må bedstefaren gribe ind, så de kan komme videre. De er i forvejen kommet lidt bagefter moderen og mormoderen, som ses ti meter længere fremme.

Jeg opfatter at familien er tysktalende, så jeg siger ‘klein Mensch, grosses Welt’ til den venlige Opa. Han gentager det og nikker bekræftende. Drengen glemmer alt om mig, da han igen får øje på snebolden i hånden, og smiler endnu bredere. 

Da jeg når ind til Skt. Annæ Plads, hører jeg bag mig en pludrende snak mellem børn og en kvinde. Da de er lige bag mig, siger et af børnene: “Se mor, der er en Audi..!” Jeg måber, og tvinger mig til at vende mig for at tjekke barnets alder ud.

I boksen på en fin Christiania-cykel sidder to små børn, som er højst fire-fem år. Jeg blev så imponeret af deres kendskab til bilmærker, at jeg totalt glemte at notere mig deres køn. Barnet nåede at tilføje: …”hvis man slår taget ned, så bliver det en cabriolet!”

Jeg fik øjenkontakt med moderen, en hübersmart og ung storbykvinde, der sendte mig et stort og næsten undskyldende smil. De går vist ind for gode råvarer i den familie. Der stod jeg med mine posede joggingbukser og ikke-matchende luvslidte bomuldsvams.

Men solen skinnede på både dem og mig.

Advertisement

11 kommentarer til “De kære små

 1. Nååååhhhhrrr…. du så nok ligeså sød ud som det lille menneske med snebolden, der i din varme trøje. Det var jo derfor, hun smilede til dig, damen.
  Godt nytår, Beo 🙂
  Hører vi noget fra Dronninglund? (Been there…)

 2. Lupo….hahahahahaaah, hvor er du kær. Damen smilede til mig, fordi hun havde bemærket at jeg vendte mig om på grund af barnets meget klare udsagn om Audi’en. Jeg sendte hende også et blik, der sagde: “Hold da op, de gode vaner kommer tidligt, hva’?” – og det kvitterede hun for på en fin måde.
  Jeg var i Dronninglund med min datter, og da hun havde ondt i ryggen (efter et fald 1. Juledag) så forlod vi stort set ikke hotellet i de to dage, også fordi vejret var så koldt og umuligt (glat på fortove og veje).
  Så der er ikke meget at skrive hjem om, men jeg har taget et par fotos, som jeg har lagt ud på Facebook. Der er jo ikke plads til flere billeder på denne blog’s foto-lager, så jeg skal slette gamle for at få plads til nye).
  Hvis du vil se billederne, så send en mail til mig. Vi hyggede på værelset, hun sov en hel del og vi så fjernsyn og surfede på vores medbragte pc’er. Da vi skiltes på Hovedbanen, sagde hun at det havde været en skæg tur. Vi nyder at køre i IC3-tog, og nyder at lave INGENTING sammen.
  Vi gik dog en tur op og ned ad hovedgaden, og købte fire tophuer! En ny sort ti mig, og en orange, pink og skriggul til hende. DET er et princip, jeg har: at jeg altid køber noget nyt tøj på rejser. Så husker jeg stedet bedre 🙂
  Godt Nytår, Lupo 🙂

 3. Havde du kigget på samme måde, hvis barnet havde sagt “se, der er en Ford ?” ;o)
  Mine børn kan også langt de fleste bilmærker, fordi vi synes, det er underholdende at lege med, når vi er på farten… De kan også rigtigt mange lande-kendetegn… og mange tyske byer fra de tyske nummerplader… Det er rent tidsfordriv – også når min datter råber “AUDI!!!!” fra bagsædet *g*

 4. Hallie…hahahahahahah, hvor skønt. Nej, det havde jeg ved gud ikke….hahahahahaa 😀
  Tak for info’en om børns leg med bilmærker. Jeg er enig…MEN tror du også den almindelige 4-5 årig kunne have sagt tilføjelsen om cabriolet’en?

 5. Min søn kunne helt sikkert… Han var (og er) vild med alle former for “fagudtryk” på mange områder… Han kunne også have fortalt dig forskellen på en 16V og en V8 – og hvorfor nogle Audier hedder quattro :oD
  På den anden side, så er han nok heller ikke helt almindelig…. han har bare set for meget Top Gear sammen med sin mor… ligesom knægten i cykelvognen garanteret har sammen med sin far (for havde det også været sammen med mor, så havde hun sendt dig et stolt blik i stedet for et lidt undskyldende blik *g*)

 6. Også som fire-fem årig??? Wauw. Og jeg er ikke sikker på at det var en dreng. Jeg blev sgu så paf og konfus, på en god måde 🙂

 7. Jamen, han er speciel hvad sådan nogle ting angår… Han havde også kun gået i skole et halvt års tid (og her var han så 6), da han belærte mig om planeternes rækkefølge i solsystemet *g*
  Ualmindeligt videbegærlig – og med klæbehjerne… En god kombination – han bliver virkelig en klasse trivial pursuit spiller om et par år :oD

 8. -ku’ jeg godt, Beo! (altså se billederne) Tak for kigget –
  Man kan da sagtens ha’ det skægt uden at forlade lokalet 🙂
  Er det sengebordet, hun har vendt på hovedet som morgenbakke?
  Måske lægger jeg (efter beskæring) mine op på bloggen en af dagene. Vi har været i Dronninglund 2 gange. Både med udsigt til gaden, og med udsigt til (ingenting) – en mur. Sauna blev benyttet begge gange. -og der var lagkage! 🙂

 9. Lupo…ja, det er sengebordet. Vi omindrettede værelset, så sengene stod langs væggene i modsatte hjørner.
  Saunaen fristede, men den dér dagligstue-pool fristede slet, slet ikke 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s