Det smukkes forbandelse

Jeg stod i dag ved middagstid og ventede på en bus.

Min påklædning bestod af to par joggingbukser, det yderste mørkegråt med lysegrå striber på langs. På overkroppen bar jeg en mørkegrøn (?) bomuldsvams. På hovedet havde jeg en sort tophue, og udenpå den sad mit hovedtelefonsæt, hvori jeg hørte P1. Sort halstørklæde, sorte joggingsko.

Mens jeg står dér, ruller en københavnsk cykelpige forbi. Hun bærer cykelhjelm, så da hun vinker til mig genkender jeg hende udelukkende på øjnene, men de er simpelthen også så smukke, at jeg ville kunne genkende hende med bind for øjnene stående på månens bagside.

Jeg kender hende nemlig godt. Hun er en af de kvindetyper, jeg har det meget svært med, fordi hun ser så godt ud, at jeg næsten ikke kan få øje på personen bagved det smukke ydre. Ikke at hun gør noget for at bruge sit udseende offensivt, næsten tværtimod. Hun går i ganske almindeligt tøj og overdriver bestemt ikke brugen af make up, tværtimod.

Efter at hun havde passeret blev jeg først flov over at hun havde set mig på en dag, hvor jeg har mit “bare-jeg-har-det-varmt-og-behageligt-så-ligner-jeg-gerne-en-hjemløs” outfit på.

Men så blev jeg også både fortvivlet og lidt vred over at det partout skal gøre ondt i øjnene og videre ind i hjerte og sjæl at få øje på en smuk kvinde. Der er jo ikke det ringeste galt med hende her. Hun er både sød og rar og desuden så klog at hun er i gang med et studie, som man bestemt skal knokle for at komme igennem.

Det irriterer mig at jeg næsten ikke tør have kontakt med sådan én som hende, fordi hun er så køn og dejlig. Det er deprimerende.

Måske er det heller ikke altid lige sjovt at se så godt ud? At man ved, at mændene reagerer spontant på det. Glor på en, fordi man tilfældigvis er født velskabt?

 I vores verden hjælper det at se godt ud. Man bliver opfattet med positivt fortegn, både i sociale og i ansættelsesmæssige sammenhæng. Jeg kan skrive mange kloge ting om fænomenet, og prøve at forklare mig væk fra den smerte, jeg oplever ved synet af sådan en som hende. Og det er lidt trist. For hun er jo bare et helt almindeligt menneske, som bare ser godt ud oveni.

Selvfølgelig vinkede jeg tilbage.

Advertisement

3 kommentarer til “Det smukkes forbandelse

 1. Måske var den smukke unge cyklistinde faldet om på gaden af grin, hvis hun havde set dig i seneste smokingmodel med et lilla skærf henover maveregionen fra Bravo Mr. Jardex. Når hun helt naturligt valgte at vinke, var genkendelsens glæde naturlig for hende, der næppe har registreret din casualty-agtige ekvipering. 😉
  Og husk så: Det er vigtigere at kunne vågne op sammen end gå hjem sammen. I fald det skete, ville skønheden præsentere søvn i øjnene, dårlig ånde og morgenhår. Hvad angår det sidstnævnte, ville du føre klart på point fra starten :-)))))!
  Og husk så – også: Hvordan mon skønheden har det, når hun har nået din alder? Måske en 20 fods container fyldt af uni-eksamensbeviser, kroppen fyldt af hormoner, på vej til 3die skilsmisse, hyppig udskiftning af læsebriller samt kroniske ekstremitetsskader af for meget golf, altimedens den negative friværdi truer med at ødelægge kolonnerne i det private Excel-ark trods iøvrigt fornuftige storkøb af bleer i Bilka til de mange skrigende børnebørn.
  Den smukke unge cyklist var bare glad for at se dig; det skal du s…. skønne på….meget! 😉

 2. Det er godt, når kloge mænd som EHU gæster. De kan ligesom mane tingene ned på jorden, men jeg har det langt hen ad vejen som Beo, i tiden før pakken er blevet til en 20 fods container.
  Der er noget distraherende ved skønheden, som kan gøre en genert, fordi man irriteres over at blive distraheret. De smukke mennesker kan blænde, så man må holde hånden for det indre øje, og den reaktion er så en ekstra forhindring for dem.
  Det er derfor rart, når de vinker alligevel.

 3. Erik og Eric…tak til jer for højst velkomne kommentarer.
  Du har ret i, Eric, at din næsten-navnebror er en mand, som man kan få meget ud af at spekulere i tanker sammen med. “Erfaren mands hus er godt at gæste” – som man siger.
  Jeg kan faktisk godt have morgenhår. Man skal se virkelig godt efter, men det er stadig teknisk muligt 😀

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s