Drømmekampen

Om lidt mødes fodboldklubberne Arsenal og Leeds på Emirates Stadium i den traditionsrige engelske pokalturnering, FA Cup.

Det gjorde de også for tyve år siden, nemlig 27. januar 1991, og den kamp blev et højdepunkt i mit liv. Det var den første kamp, jeg kommenterede på TV 3.

Jeg kan stadig mærke kuldegysningerne af glæde og spændt forventning stående foran metalstigen op til kommentatorpositionerne på Arsenals tidligere hjemmebane, Highbury, i London,

På vej opad sendte jeg en glad tanke til min salige far, som var tilhænger af hjemmeholdet, hvilket jeg som edsvoren hanekylling ikke just kan siges at være. Jeg truede for sjov med min knyttede næve op mod himlen og sagde: “Nå, så fik du mig alligevel, va’?”

Kampen endte 0-0. Dommer Peter Mikkelsen var min medkommentator. 

Jeg nåede at kommentere ca. 50 kampe for kanalen, inden jeg mistede jobbet ufrivilligt i 1997. Men det faktum at jeg fik min drøm opfyldt, kan jeg godt være stolt af den dag i dag.

Og i dagens kamp holder jeg med Leeds. Stol på det.

Advertisement

2 kommentarer til “Drømmekampen

 1. Siden 1970erne, hvor den trøstesløse nordengelske by Leeds var i front med (afdøde) Don Revie på bænken og iltre skotter på banen, har det stortset været på det jævne.
  Modsat har Arsenal med franske Arsene Wenger (fra den fremragende årg. 1949) brudt med engelske systemer, ofte godt bistået af (farvede) importerede franske profiler. Men ofte er det ligetil og næsten. Måske findes den nødvendige stamina ikke hos de mange – iøvrigt – teknisk fremragende (farvede) fransksprogede profiler, når undtages f.eks. Chelseas Drogba og Essien. – Noget af det samme er ganske ofte set i nederlandsk fodbold.
  Skotske “McSnotgræs” holdt længe blogejeren i håbets spotlight, indtil den ofte brilliante “Cesc” slukkede Beos håb og lod de traditionstunge nordlondonske The Gunners leve i håbet.
  Minderne fra kommentarboksen på det traditionsrige Highbury (nu erstattet af Emirates) ringer tydeligt hos BEO, der ved sin side dengang havde “verdens bedste” referee med det kropsligt pudsige nedre tyngdepunkt, det brede smil og flyveørene til at holde balancen i den sorte sportshabit. 😉
  BEO må så trøste sig med, at hans stemme fortsat anvendes i professionel øjemed, omend lytterreaktionerne manifesterer sig anderledes.

 2. Ehu…ja, det var en rigtig engelsk pokalfight. Mon ikke Elland Road bliver udsolgt til allersidste træpind til omkampen? Det tror jeg nok. Jeg er i øvrigt ret vild med kampens kommentator, Morten Glinvad, som har en skøn nørdet indgang til metieren, som jeg synes han mestrer på fornemste vis – selvom hans stil er noget nær den omvendte af min anno dazumal.
  Ja, min stemme bruges stadig, og det er helt fint. Jeg har udskiftet Schmeichel, McGrath, Sheringham, Ince og di Canio (med et venstreben lisså giftigt som en lastbil fyldt med klapperslanger) med Dostojevskij, Nesbø, Hemingway, Murakami og Ramsland.
  Og hvem ved? Måske snart også ham….dér….Hansen?
  Tak, Ehu 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s