Nu og da og når

Ting sker, og hvis man bemærker det og mærker det, så er man i live.

På en hviledag som i dag kan jeg læne mig op ad min køkkenradiator. Så mærker jeg varmen. Den får spændinger og gnavelser til at lette, stille og dejligt.

Den sne, jeg har forbandet så længe, er på tøbagetog og forvandler sig til smeltevand og blæst, som jeg så kan hade i stedet for. Tegn på liv, jovist – men også sådan lidt…gigtsurt?

Så er det godt at have nogle forankringer. Noget man ved at man ved. Ting, man kan tro på med god samvittighed. Adam og Eva spiste af et æble dengang i haven, for eksempel. Det ved enhver. Tre vise mænd besøgte Josef og Maria i stalden. Den slags.

Men nej.

Ifølge Kristeligt Dagblad står der intet i Biblen om noget æble. Heller ikke at det lige præcis var tre vise mænd som besøgte det nybagte forældrepar. Eller at det var i stalden. Eller at Maria red til Bethlehem på et æsel. Eller at Dalila klippede håret af Samson. Eller at Jonas blev slugt af en hval.

Man skal altså tjekke sine kilder. Jeg er måske nok sådan lidt utidig. Har lyst til at faste og købe gåsko på tilbud. Komme i spil. Udspil i stedet for spild.

Læste i dag en slags afskedskronik i Politiken af den 93-årige polemiker og læge og cigarnyder Tage Voss. Det er ifølge ham selv den sidste kronik. 70 år efter den første. Han kan ikke smage forskel på whisky og salmiakspiritus, skriver han.

Det er snart forår. Det tror jeg på.

Tjek det lige for mig, så er du sød.

Advertisement

8 kommentarer til “Nu og da og når

 1. tøbagetog og gigtsurt, Beo….hahahaaa….!! Du snupper bare en faste, og så lægger du slet ikke mærke til vejret længere 😀

 2. Det ER snart forår!! I går åbnede jeg alle vinduer på første etage for at få hele etagen luftet godt igennem (og her taler jeg helt bogstaveligt og ikke i metaforer :oP) – og hele overetagen blev fyldt med en frisk luft, der umiskendeligt duftede helt fantastisk af … forår!
  (nu er jeg sød :o))

 3. Tjek!
  (troen skaber tvivl og tvivlen skaber tro. Adam åd Eva og siden var de uadskillelige. Æblet blev tilovers og det samme blev alle vi andre, så nu har vi kun bøgerne at søge trøst i- og så kan man GudHjælpMig heller ikke stole på dem!!.
  Hrmpff)
  Jeg holder med Hallie: Det er snart forår,så skide være med kildekritikken: Fiktion er alligevel langt sjovere end fakta

 4. LouLou….herlig kommentar. Der findes en masse dejlig livsånd og livsvand, fx. æblebrændevin, hehe. Kunsten er en løgn, der siger noget om sandheden. Himlen er malet og slet ikke blå, men skuespillere er mennesker med fremdrift og bagklogskab.
  Videre! 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s