Det helt rigtige gale stoppested

Er vi enige om at det er en smuk, men også kold januardag i dag?

Hvis vi er enige om præmissen, så lad os gå videre.

For nylig stod jeg ved stoppestedet i det store kryds, jeg har tæt på min hjemadresse. Det var i den allerkoldeste tid, hvor sneen lå i dynger og fortovene var dækket af is.

Så kom en spinkel ung kvinde forbi med en lille skramlende kuffert på hjul, der kæmpede mod isklumperne. Hun havde kun en tynd vindjakke, ingen vanter og de dér strømpebukser, som mange kvinder nøjes med. Heller ingen hue. Vanvid, hvis man spørger mig.

Hun havde et print af en vejvisning i den ene hånd og en sød blomsterbuket i den anden. Skulle sikkert finde over til Bispebjerg Kirkegård og havde ikke været der før. Det var ishundehamrendeskidekoldt. Stol på det.

Jeg forbarmede mig, og fulgte hende hen til Frederiksborgvej, så hun kunne finde vej. Fint nok. Hun kommer med i min kommende bog.

Og så i morges. Altså…hvad ER der med det stoppested?!

Der står en mand på…tja, tredive år? Iført lyseblå shorts, hvid t-shirt og kinatøfler. Intet andet havde han. Jo, et klippekort og en ultratynd plastpose.

En ting er, at det er HELT galt at have så lidt tøj på. Han havde et rundt ansigt og bruger hundeklipperen til hårkransen af karse. En blød type.

En anden ting var den selvfølgelighed hvormed han trådte op i bussen, viste sit kort og satte sig ned på et af de bagerste sæder.

Hvad sker der?

Advertisement

4 kommentarer til “Det helt rigtige gale stoppested

 1. Det korte svar på sidste spørgsmål er metabolsk relateret: Begge personer havde/har den indre varme! 😉
  Medens præmisse(katte)n bliver udredt, overlades det trygt til biokemikerne at komme med en længere forklaring, da det forudsættes, at der ikke er ilagt varme ved det nævnte Movia-stoppested! 😉
  Og ja – en vidunderlig solskins-januardag, som vi alle bør nyde efter den rædselsfulde meteorologiske december 2010 – si´r kommentatoren på vej ud i den.

 2. Erik…ud må vi, UD! I det dejlige vejr. Jeg ved virkelig ikke hvad de to kuldefornægtere tænkte på. Mit gæt er at ham i morges måske kommer henne fra den mentalt udfordrende afdeling på Bispebjerg Hospital, og måske ikke synes at han får den hjælp som han har brug for. Måske savner han sin mors deller (!). Ak ja 🙂

 3. Den unge kvinde kan være ankommet fra de varme lande. Kufferten, påklædningen og det manglende lokalkendskab taler herfor.
  Den unge mand var selvfølgelig på vej til jobsamtale for at få tjansen som bademester i vinterbadeklubben “Isøksen”. I posen var formentlig hans helbredsattest og et eksemplar af Jørn Riels “Den kolde jomfru”.

 4. Eric…nja, hendes kuffert var dog for lille til at være udenlands fra. Men okay…Sydhavsøerne kan jo være Ærø og den slags.
  DIn analyse af manden er spot on 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s