Den lille abes selvbiografi

Først skal jeg vokse op, spille fodbold og køre i radiobil. Så skal jeg lige prøve at ryge og drikke kirsebærvin. Jeg har hele tiden lektier for, men det har de andre også.

Pludselig er jeg mandshøj og har kærestesorg.

En forårsdag med skarp sol dør min far. Dagen efter er jeg dommer i en old boys-fodboldkamp. Spillerne er infantile og affældige på samme tid. Så synger jeg en sang og har igen kærestesorg. Min mor drikker og sørger i flere år. Jeg har halvlangt hår og næsten ikke tykke lår. 

For det meste har jeg det som en lille mekanisk abe, der først hamrer to minibækkener sammen, men dernæst står stille, dirrende og vibrerende, inden den slår en vild baglæns kolbøtte, lander på begge ben og venter på at nogen trækker fjederen i ryggen op igen.

Jeg får et job med en chef, jeg hader så meget, at jeg fantaserer om retfærdig hævn, men han dør jo af sig selv nogle år senere. Hvor frydefuldt.  Så får jeg et nyt arbejde og har igen kærestesorg.

Der sker ikke noget særligt i de næste tyve år, bortset fra at jeg får mit livs drømmejob, bliver gift og far og skilt og skaldet og fyret. Og forældreløs. 

Pludselig er det så onsdag og jeg har glemt at købe ost. Det kan jeg næsten ikke klare. Tiden er nådesløs. Jeg kan have en kæreste og alligevel have hjertesorg. Det kan jeg så skrive om, men det hjælper jo ikke.

Så hellere en baglæns kolbøtte. Jeg er en stor abe nu. 

Hopla!

5 kommentarer til “Den lille abes selvbiografi

 1. Haha, Erik…ja, der er noget dér. Det er mig selv, der har skrevet teksten på Wikipedia, men måske skulle man overveje en corporate take over? Fjendtlig overtagelse…overtalelse? 🙂
  PS. Pudsigt nok er denne tekst flere år gammel, men jeg mangler faktisk skæreost lige nu, så jeg er den, der er gået 🙂

 2. Det er den korteste selvbiografi, en meget fin Bojesen-abekat nogensinde har skrevet. Hvilket minder mig om verdens korteste eventyr, som jeg engang fik fortalt af en daværende kæreste:
  “Der var engang en mand, som friede til en pige og hun sagde Nej! Derefter levede han lykkeligt og uden bekymringer til sine dages ende med fisketure, jagt, golf og masser af øl og uforpligtende fisse.”

 3. Anita…hahahahahahahaaaah..! Hvor herligt. Sikke et abeskønt eventyr. Det minder mig om en kalendertegning, jeg så forleden. Den foregår på en bodega, hvor to drikkebrødre står ved baren:
  “Hør du, Olsen…går du i bad efter sex?”
  “Ja, det gør jeg da.”
  “Okay. Mon ikke du snart trænger til at få noget på den dumme?”

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s