Mikro-makro hår

Først rystelsen. Hvad nu? Se klart, handle hurtigt. Ikke stivne. Bølgen kan være på vej. Den tager alt og forvandler alting på få minutter. 

På tryg afstand af katastrofen ser jeg paniske mennesker med skæbnesvangre valg. Og så kommer Ib på skærmen.

Pæn mand. Fredsommeligt navn. Stille jakkesæt. Roligt slips. Klare kantede brilleglas. Han arbejder i en jysk bank, men det er ikke økonomien i en mulig ny Ferguson, han tager sig af.

Ib er intet mindre end Global Makroanalytiker. Hans ansigt er tillidsvækkende. Powernappende. Hans udseende ville som sådan kunne give ham og hans kunder et trygt liv i en mellemstor købstad.

Men på toppen af Ib’s hoved står det mørke hår i vejret, som om det vil op til Gud i en helvedes fart. Det stritter med vilje og voks. Jeg kan ikke få øjnene fra kontrasten mellem redelighed og dramatik. Var han blond ville issen stå i flammer.

Han siger at aktiekurserne…nå, det fik jeg ikke fat i. Og så klippes der til brændende olieraffinaderier og den ufølsomme japanske flodbølge. Store fisketrawlere danser på kolbøttende villaer. I billedkanten flygter små tændstikmennesker for livet.

Et liv på pladens kant omkranset af hav. Hvor aktier og følelser har deres udsving. Hvor man overvejer at skifte job. Tænker på den man hellere ville køre hjem til hver aften. Efter at man har været hos frisøren.

Indtil ens bil kommer sejlende ovenpå resterne af frisørbutikken, der følger bølgens lov. Man oversvømmes af vand og følelser, hvis man slipper med livet i behold.

Jeg følger med. På afstand. Skaldet. Bevæget uden at skulle røre mig. Rystet bare ved at blinke med øjnene. Lokal mikrobølgeanalyse.

God weekend, Ib. Pas godt på dig selv og håret. 

4 kommentarer til “Mikro-makro hår

 1. Det dybt ironiske er, at blot nogle dråber vand på en kam kunne nedlægge makroanalytiker Ibs mørke manke, så BEO kunne focusere på indholdet.
  Samtidig er det også dybt ironisk, at den aktuelle ekspanderede tsunami i Stillehavet samt de tiltagende oversvømmelser i dele af det østlige Japan ikke bare udgør (for) rigeligt med vand, men samtidig sender makronalytiker Ibs aktiefortælling langt og dybt ned under vandlinien i betydning.
  Det er trygt at bo på Bjerget, når sådanne naturkatastrofer næsten skvulper ud over fjernsynets kant, medens dødens forskellige statistikker konstant ændrer sig i et tempo, som selv NYSE har svært ved at følge med i.

 2. Erik…jeg er i tvivl om jeg misbruger jordskælvet og tsunamien til at skrive hen over, men omvendt må man jo reagere ud fra den position, man har og de følelser, nyhederne og billederne af dem udløser.
  På en måde beundrer jeg at så ordinært udseende en mand som Ib har mod til at lade håret stå på den måde, for uden den frisure ville han virkelig, virkelig, virkelig se bankkedelig ud. Jeg har lidt fidus til Jyske Bank, eller ihf til den ordførende direktørs tilgang til bankvirksomhed. Jeg har hørt ham i diverse radioportrætter, og er sådan lidt smålun på hans vejvisning.
  Tak for kommentaren. Naturen er Gud.

 3. Jeg ville egentlig også gerne høre nogle økonomiske analyser, som havde vid og bid nok til at turde sige det, der skal siges – Erik Ib Schmidt havde holdning i sine læresætninger om nationaløkonomi.
  Idag er det åbenbart ikke nok at vide det, som den Engelske King Georg 17. sagde til sin arkitekt: “Når det går lidt trægt med handelen og der er mange fattige, så er det er en regerings pligt at kommandere folk ud på byggeriopgaver (fx. St.Pauls, Invalide-hospitalet m.v. i London) for jord og grus og cement er der nok af og så skabes der værdier.”
  – Eller noget …

 4. Erik Ib Schmidt var herresej med sin butterfly og sin aura af ubestikkelig integritet. Når jeg reagerer på Ib Fredsholm fra Jyske Bank, så handler det udelukkende om det visuelle signal han sender, og som jeg slet ikke kan løsrive mig fra.
  Din oplysning om KIng George får mig til at tænke på S/SF’s plan for en evt. regeringsperiode = at fremrykke offentlige arbejder for at opretholde beskæftigelse og dermed holde økonomien i gang.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s