Udkast

Kære Jessica,

Kan du huske da vi stod for foden af Valby Bakke og ledte efter noget at sige? Vi havde brug for noget som kunne afslutte uden at såre. Sende os videre uden at gøre ondt værre.

Men der kom ikke noget. Jeg prøvede med det gode gamle skæve smil og du forsøgte dig med dit velkendte sørøverblik.

Jeg husker ikke hvad det endte med, men jeg leder stadig. Der må da være noget. Bare et eller andet, som kan få dig til at lade være med at stå der med armene over kors uden at sige noget. 

Ikke fordi jeg kunne forvente ret meget andet. Det gik jo på samme måde med Inge og Karina og Anna og Nicoline og Tove og Rebekka og Kitty.

Måske tog jeg fejl, når jeg alligevel troede at det kunne gå. Jeg har sikkert overset nogle signaler som andre ville have bemærket på et tidligere tidspunkt. Det kan være I har ledt efter en måde at komme ud af det på, eller en måde ikke at komme ind i det på.

Men du, Jessica, du skal vide at jeg synes du er bedre til at tie end til at tale. Og een ting til, forresten.

Alle de positive egenskaber jeg lagde oven i den skønhed, du besad i forvejen, er jeg kommet i tvivl om. Var de der? Kan du overhovedet have et velfungerende forhold? Er du kærlig, når det kommer til stykket, eller er det bare mig som overfører følelser og håber at de sætter sig og sænker sig?

Jeg fik et glimt af dig forleden. Du kom gående og drejede til højre. Jeg sad med siden til og lod som ingenting. På den korte tid fik jeg alle mulige tanker. Hvordan har du det og hvordan har du haft det. Har du fundet nogen som siger dig noget, uden at nogen af jer behøver at sige noget. Eller noget.

I virkeligheden ved jeg for lidt om dig. Eller rettere, jeg ved en masse om dig, men jeg kender dig ikke. Og jeg tror at der ligger en vigtig sandhed gemt i det forhold. Som ikke var noget forhold og aldrig bli’r noget forhold. At jeg bilder mig ind. Fortaber mig. Foresvæver mig noget som ikke vil kunne lette.

Den del er mit ansvar. At jeg brugte dig til at drømme. Vi sov jo ikke. Vi stod for foden af bakken. Oppe på toppen brølede de indespærrede dyr. Du kørte på cykel, kan jeg huske, for jeg elskede ding-dong lyden fra den store runde ringeklokke. Hvem fanden elsker en cykel-klokke?

Jeg vil ikke sende det her brev til dig. Det skulle bare skrives, så jeg kunne se på det og måske blive lidt klogere på mig selv. Men jeg tror ikke det har forandret noget. Jeg elsker dig stadig og har købt min egen ding-dong ringeklokke, bare i en anden farve. Om aftenen kører jeg rundt og ringer til dig.

kærlig hilsen

mig

12 kommentarer til “Udkast

 1. Findes der ikke nogle paragraffer i Forførelsens Grundlov 1-4, der kan tages i anvendelse i dette tilfælde.
  Gækkebreve kan være charmerende, men resultatorienteret handling flytter focus fra ønske til virkelighed.
  Måske er Jessica lige nu til udpumpning grundet indtag af for mange alkoholiserede påskeæg tæt ved blogejerens domicil? Måske sidder Jessica og keder sig inderligt i en millionvilla i et af de “rigtige” postdistrikter i den nordlige del af Region Hovedstaden? Måske er Jessica blevet MS-nødhjælpsarbejder i Mellemamerika? Måske kunne Jessica godt bruge lidt maskulin aktion?
  Det medgives, at der er flere ????. Men kun blogejeren formår at udstrække ? til !
  Go´ fornøjelse – det danske påskevejr er inspirerende til spirende romantik! 😉

 2. Erik…som du dog kan formulere det. Ja, mon ikke Jessica er MI5-spion i Nordsjælland forklædt som nødstedt alvorliker? Jeg ved det ikke, eller rettere…jeg ved det godt. Jeg ved det godt, men det’ for sent nu – som det hedder i den gamle schlager med Rugbrød og Krydderfedt, eller hvad de hed.
  Sålænge skuden kan gå, sålænge hjertet kan slå, sålænge solen den skinner i bølgen den blå.
  Indover Ulrik til en nigger, eller no’et 🙂
  – og så er der kaffe!

 3. Hvad skal man sige når man ikke tør og ikke har ordet i sin magt til at udtrykke den generelle fornemmelse. Åh – ja. Man kan altid begynde med vejret, trafikken og kærlighedens grundlag, de positive ting.
  Gad vide hvordan Tove og Kitty har det idag.

 4. @Donald#260411-1336. Måske er Tove og Kitty inde og vinke til (Ras)Putin!
  Og hvis man(d) vil være helt sikker på aldrig mere at høre fra Tove, Kitty og Jessica, skal man(d) blot begynde at underholde om regionen Nagorno-Karabakh! 😉

 5. Donald…jeg har det langt sværere med den specifikke fornemmelse, må jeg sige. Tud, tud. Tove og Kitty kan pakke sig, kan de 🙂

 6. Erik…åh ja, det kunne ligne dem. Og de er sikkert flyttet sammen. Deres kærlighed har som fælles omdrejningspunkt anekdoterne om han den mærkelige digter med det store flødeforbrug.
  Måske burde jeg have lokket med en bryllupsrejse til Ingusetien?

 7. @Beo#260411-1657:
  Hvadenten det eksotiske rejsemål bliver Tjetjenien eller Ingusetien, skal Jessica nok have pakket skudsikkert lingeri samt diverse blodplasma ned i kufferten.
  Hvis I kommer hjem levende – uanset hvilket af nævnte herlige republikker, der står på billetten, må vi fejre det! 😉 – Men (Ras-)Putin skal nok ikke inviteres!

 8. @BEO#260411-2318:
  Der er langt fra lille Lars fra Græsted til Vladimir fra Skt. Petersborg, ja selv fra Christiansborg til Kreml. Den ene lille mand har en slidt hammer mrk. COP15, den anden har hammer og segl bag sin lige skilning og sorte kampbælte.
  Men jeg tror, at Jessica kunne være i trygge hænder hos Dig, selv uden pansret lingeri. Ærgeligt, at I har ikke har fundet ud af det….endnu…ærgeligt….du fortjener det! Go´ nat!

 9. Erik…godmorgen til en ny dag, på Bjerget, i Kreml, i Assens og i Græsted. I dag kan blive en af de der rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig gode dage. Men jeg har ikke mere fuldkornstoastbrød. Svær start, men det kan jo ændre sig 🙂
  – og god dag til dig.
  PS:
  “De piger, unge fagre, som lokkende omflagre
  lig sommerfugle små, lig sommerfugle små
  dem vil jeg eder skænke, men jeg vil ha’ en enke’
  den hulde Veuve Cliquot!”

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s