Say cheeeeeeese..!

Jeg har længe glædet mig til at smage en af de hersens nymodens gourmet-burgere, og via en rabatside på nettet kunne jeg få hele to frokostburgere til den halve pris.

Restauranten hedder sådan cirke Hakkelse, hvis man grov-oversætter dens navn til dansk, men det er bestemt med forventningen om virkelig god mad at jeg går ind ad døren og op af et par trappetrin.

Imod mig kommer en lille ung sorthåret kvindelig tjener. Mere effektiv end egentlig køn, men meget fiks. En frisk type. Udover mig er der kun et enkelt par i det smarte højloftede lokale med hvidskurede vægge og sort kridttavle over midterbaren. Jeg fumler efter sedlen med betalingsnummeret.

Jeg ved sgu ikke.

Hun ser ud som om jeg har forvekslet restauranten i Møntergade med Mændenes Hjem. Jeg parerer med et skævt smil og siger, at jeg er “een af dem dér med rabatkuponer”. Bedømt på hendes ansigtsudtryk er hun netop blødt igennem. Hun spørger om jeg vil spise i restauranten?

Det har hele tiden været min plan at nyde bøfferne på selve gerningsstedet. Fanden tager ved mig. Jeg siger meget stille og påtaget undskyldende at jeg håber at jeg ikke forstyrrer.

Hun bliver lidt forvirret og hæver det ene plukkede øjenbryn. Neeeeej, da…siger hun, og prøver fortvivlet at regne ud hvad fanden jeg har gang i, og jeg forstår hende bedre end godt.

Jeg hvisler med mit anstrengt falske støvsugersælgersmil, at jeg nok skal gå hurtigt igen. Øjenbryn nummer to sendes op. Hun leder efter ord, mens jeg endelig har fundet sedlen.

Ifølge menukortet kan jeg vælge en hvilken som helst burger. Der er mange lokkende muligheder, men da jeg skal på arbejde og tale lige ind i ansigtet på 1500 mennesker, så må jeg vælge de mest krydrede fra. Synd.

Jeg elsker ellers løg og chili og den slags.

Hele situationen er latterlig og idiotisk og det er min skyld. Jo, hun kunne have smilet lidt, men jeg kan jo være ligeglad, hvis bare jeg får en god, varm og velsmagende kødoplevelse. Ja? Ja! Alligevel siger jeg, at jeg gerne vil have burgerne med mig.

Hun fatter ingenting, og jeg standser adskillige måbende undskyldninger med giftindsmurte retursmil. Jeg vil bare ud og væk og videre med min mulepose, posebukser og tubamave.

De to fint indpakkede cheeseburgers kommer med på arbejde og smagte fint. De ville have smagt endnu bedre hvis de havde været varme, osten ustørknet og brødet knapt så uimploderet. Tidens tand.

Kort efter, da jeg lige skal finde en postkasse inden min aftenvagt begynder, bløder jeg igennem, og må vakle hen i Netto og købe et par redningsbukser.
Var det hendes hævn? Nok ikke.

Min selvstraf er at smile ekstra meget til de 1500 gæster, der hverken skal have hø eller hakkelse, men høje toner og og heftige følelser inde bag ahornskallen. Bag min venlige maske er jeg vred over at have måttet give fyrre kroner for et par hvide boxershorts, når jeg nu har så mange derhjemme i forvejen.

Sagen er bøf. Hver dag og hele tiden og altid med ekstra ost.

I servicebranchen.

Advertisement

4 kommentarer til “Say cheeeeeeese..!

 1. Med plukkede øjenbryn og hvide boxershorts er mangen en (mave-)kamp afviklet i en boksering. Jo faktisk er også en del blødt igennem, medens en anderledes kødoplevelse blev visualiseret for burger-spisende tilskuere med cheese-smile; dog næppe 1.500 cpr-numre i DKTs arkitekttegnede og beundrede kulisser. – Men det sker også til anderledes mønter end gaden relativ tæt ved det beskrevne åsted.
  Lidt af en netto-oplevelse! :-/

 2. Erik…tak for endnu en skæg kommentar.
  Gourmet-burgeren koster 95 kroner (tror jeg nok) og du kan da få en ståplads i Operaen for ca. 125 kroner…men okay, det er to forskellige steder. Det er det.
  Det værste ved hændelsen i går, var den stress jeg fik, idet mit boxende problem opstod fem minutter før jeg skulle møde på arbejde. Men bussen kom i det samme, og Nettoen ligger tæt på, så det gik 🙂
  Tænk, hvis hun dog bare havde smilet bare en lille smulle. Jeg tænkte straks på dengang vi udvandrede fra Spisestedet på Bjerget. Den første kontakt er vigtig på service-steder. Meget vigtig.

 3. Kære Bent Otto
  Jeg har netop læst din krimi Mord på landsholdet og blev fascineret af, hvordan du meget præcist gennemgår den famøse VM-kvalifikationskamp mod Portugal i 1976, hvor landsholdet på grund af en skandaløs dommer tabte 1-0.
  Over 5-6 sider fører du læseren gennem hele kampen – alle målchancer, optrin og hele atmosfæren omkring banen, så jeg sidder med en følelse af, at du må have kampen på video eller DVD.
  Da jeg samler på gamle TV-transmissioner med landsholdet, tillader jeg mig at forespørge, om du har landskampen på video eller DVD, for i så fald vil jeg gerne erhverve mig en kopi.
  Med venlig hilsen
  Simon Neergaard-Holm

 4. Hej Simon! Ja, det var sandelig lidt af et drama, og derfor ville jeg ganske rigtigt gengive så præcise detaljer som muligt. En anmelder brokkede sig over at Landberg kunne beskrive farverne på danskernes strømper som værende hvide med røde kanter, når kampen blev sendt i en sort/hvid transmission. Meget skarpsindig pointe, men hvilke farver skulle de ellers have? Hvide med blå kanter??
  Nå, men…jeg kan desværre ikke hjælpe dig, for da jeg skulle researche kampen måtte mit forlag betale DR for at jeg kunne sidde i TV Byen i et par timer og spole frem og tilbage i de store gamle tv-bånd, som blev fundet frem fra arkivet. Og jeg fik ikke nogen VHS-kopi med hjem.
  Beklager, men sådan er det.
  Synes du ikke det er ret fiffigt at bogen udkom på præcis den dato, hvor handlingen begynder? Jeg sad jo og skrev bogen året forinden og prøvede at gætte på hvordan det kunne gå lige der i de dage, hvor handlingen går i gang. Jeg var meget nervøs for at nogle af hovedpersonerne ikke sad i deres job på udgivelsesdagen! 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s