Altid bagefter, dog på vej fremad

Forleden tog jeg på en lille hyggetur med datteren. 

Femøren er hverken Copacabana, Waikiki eller Bondi Beach, og det var faktisk første gang jeg besøgte stedet efter den seneste modernisering. Jeg er altid fem år bagud med nye ting.

I 2005 åbnede Amager Strandpark for revl og krat, og nu ville jeg derud og se den. Vel er jeg ingen arketypisk strandløve, men en Løve er en Løve, så nu tog jeg Tyren (min datter) ved hornene og kørte med Metroen til Bellevue’s sydlige storebror.

Det blev en hyggelig vandretur og jeg må indrømme at jeg er meget imponeret. Der er opført en lang kunstig ø, hvor man kan gå tur langs den nye strand, enten i sandet eller på de asfalterede Øresundsstien og Øresundspromenaden langs indsøen. Det minder om Køge Bugt Strandpark i mindre format.

Jeg fortalte min datter om det brutale dobbeltmord en sommermorgen i 1984, hvor en jugoslavisk taxichauffør ifølge dommen nærmest aflivede to teenagedrenge med nakkeskud fra en stor Colt-revolver. En tredje dreng nåede at flygte fra stedet med kugler hvinende om ørerne. Drengene havde slået telt op på Femøren Strand. Den psykisk syge gerningsmand afsoner stadig sin livstidsdom på Skt. Hans Hospital, angiveligt under stærkt neddyssende medicinering. 

Livet kan jo bestå af stor skønhed og grum brutalitet.

I går gik jeg så tur igen derude på den københavnske riviera. Jeg passerede Sundby Sejlforenings klubhus. På to streamers i indgangsdøren til Restaurant Sejl står der: “Forbeholdt søde mennesker”. 

Jeg elsker at se flyene lette ude fra lufthavnen og søge opad. Det ser ud som om de står stille. Jeg gik helt ud til lufthavnen, men det koster to ekstrazoner i Bus 5A hjemad. Det går ikke.

I morgen vil jeg afprøve en rute, hvor jeg går frem og tilbage fra Lergravsparken i Zone 1. Så dækker mit månedskort. Turen skal kun koste kalorier og byde på luft og lys. P1 i ørerne under kasketten. Gode sko.

Bevægelse fremad. 

Advertisement

2 kommentarer til “Altid bagefter, dog på vej fremad

  1. I dag er der masser af plads på nævnte områder (og de fleste andre). Det skyldes, at (stortset) kun hundeluftere og hardcore republikanere er ude på gaderne og i naturen de kommende mange timer.
    Snup bare en ekstra zone; selv kontrollørerne sidder hjemme i Movia-skuret og græder med, medens de guffer en engelsk plumkage i sig.

  2. Erik…jeg har været afsted i dag, og ja…der var sandelig ikke mange mennesker derude. Jeg fejrede brylluppet ved at udvikle en særlig hertug-vable under højre fodballe. Den markerer mine gamle vandreskos sidste tur. De er færdige nu.
    Det tog en time og ni minutter at gå fra Lergravsparken og ned til overgangen til Kastrup Strand. Der bliver mange flere ture. Stol på det. Synet af Øresundsbron og…GULP…Turning Torso….I like 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s