Min nye lange hvide ven ved vandet

Det grønne flag lavede små glade smæld i den lune forårsbrise, da jeg her ved middagstid nærmede mig min nye ven. Han står ved Kastrup Søbad og jeg prøver at besøge ham så tit som muligt. Gerne hver dag, hvis vejret og kalenderen er enige.

Jeg går en fast rute fra Lergravsparken Metrostation langs vandet fra Sundby og sydpå, hvorefter jeg vender om når jeg har fået hilst på ham den lange, der knejser og strækker knoppen op mod det blå.

Så får han et lille venskabeligt klap, og jeg ved at der nu er en god halv times vandring tilbage, inden jeg har fået rørt benene og kroppen igen. Efter en lang periode uden nogen form for motion, har jeg opdaget Amager Strandpark og er blevet helt vild med strækningen på den asfalterede sti.

Selvfølgelig passeres jeg af en masse løbende motionister, men det er fint nok for mig at gå i rask trav. Jeg har løbet så mange kilometer i min fodboldtossede ungdom, at det passer mig at sætte tempoet ned og nyde lyset og luften og….nå, ja: den gode musik og taleprogrammerne i min medbragte lommeradio.

Hvis bare man går raske lange ture med mellemrum, så har man foræret sig selv en hel masse gode chancer for ikke at blive taget af vinden, borte med blæsten, og falde endegyldigt sammen på grund af alderens langsomme nedbrydning af kroppen med deraf følgende afregning til sjæl og psyke. 

En lille smule motion er bedre end ingen motion overhovedet. Forskellen i nytteværdi mellem de to ting er forholdsmæssigt langt, langt større end mellem en lille smule motion og en helvedes masse træning, spinning, løb, fitness, vægtløftning og sumpedans. 

Og jeg elsker, elsker, elsker sådan en gå-tur i godt vejr. Kigge på mennesker, betragte de lettende eller landende fly i lufthavnen, bemærke forskellene i vandets farve fra i går, og notere sig hvor langt over til Sverige man kan se netop i dag.

Bag mig hører jeg nogen med en hivende og stærkt besværet vejrtrækning, og for hver tur halser han efter og kommer længere og længere bagud. Ham, du ved, uden ansigt, i sort kutte, med sin le over skulderen. 

Han kommer til at gå forgæves så mange gange, hvis det står til mig og mit karmadankort er i plus. For jeg har vigtigere ting at tage mig til end kigge over skulderen efter ham. Jeg skal ud til min gode ven, der signalerer til alt og alle at vandet har det godt og at vi bare kan nyde at være i det fri alt det, vi vil.

Jeg vil. Grå kasket, mørke briller med styrke, hvid sommerskjorte, mørkegrønne trekvartbukser, gode blå håndboldsko udlånt af min gode dreng. Hvordan det går? Det går godt. En vabel kommer, nå ja. Den skal også være her.

Plaster på.

Advertisement

8 kommentarer til “Min nye lange hvide ven ved vandet

 1. Hej Per…godt at vide, at hvis jeg skulle have en dårlig dag, og ikke lige orke at gå hele vejen, så er der overnatningsmuligheder i City og omegn. Jeg skal jo faktisk med bus fra Bjerget og tværs gennem kommunen til Amager inden jeg kan begynde at gå.
  Cykling er en god ting 🙂

 2. Forhåbentlig slår ikke alt det gågængeri over i søvngængeri. Apropos det sidste forekommer det nemmere at stå af ved Øresund eller Amager Strand station?
  Men måske er der en iskagekiosk på vejen! :-)))))))))
  PS. “Karmadankort” – fremragende glose, der sporenstrengs bør indsendes til professor Jørn Lund!

 3. Kære Ehu…jeg står af ved Lergravsparken, fordi det er sidste station indenfor mit månedskorts zoner. Skulle jeg køre videre, skal der tillægszoner til, og så bliver jeg straks nærig. Næh du, ruten passer mig perfekt.
  Jeg spiser ikke is i øjeblikket, faktisk. Kun yoghurt med nødder og solsikkefrø.
  Tak for rosen vedrørende karmakortet 🙂

 4. Hej, Beo!
  Off Topic:
  Jeg har et værelse, der trængte til en gang maling.
  Og – Da jeg synes, det er en umådelig kedelig beskæftigelse, fik jeg den fantastiske idé (for mig er det nyt) at smutte på biblioteket og låne en lydbog, der kunne underholde mig, mens penslen blev svunget.
  Sætter Jo Nesbø’s “Headhunterne” i gang, og til min overraskelse meddeles det, at du er oplæser. 🙂
  Nu har du underholdt mig på formidabel vis hele eftermiddagen via 4 CD’er, og maleriet er gået som en leg.
  Mange tusind tak for det! 🙂
  I morgen venter CD 5+6 med slutningen på den spændende krimi.
  Jeg glæder mig ligefrem til at fatte penslen igen!

 5. Elisabeth….jamen, selv tak da! Det er jo en totalt skønno historie, som i øvrigt snart kommer på film med Nicolaj Coster Waldau i rollen som Clas Greve.
  Det glæder mig at du kunne bruge min fortællemåde til at få malearbejdet til at gå gelinde. Jeg tror faktisk at man lytter mindst lisså godt, hvis man laver noget andet imens: bilkørsel, løbeture osv.
  Jeg er ret vild med Jo Nesbøs bøger, og det er ikke kun fordi han er Tottenham-fan…hihi.

 6. Tottenham? Ham kender jeg Ikke. 🙂
  Spøg til side –
  Fodbold ved jeg så godt som ingenting om, men en spændende forfatter kan jeg kende på ‘travet’.
  Mens Jo Nesbø og Roger via din stemme fik bundet de mange tråde sammen (ikke én eneste blev glemt) i “Headhunterne” med mig intenst lyttende, fik jeg færdiggjort mit maleprojekt. Pyha!
  Det bliver ikke min sidste lydbogsoplevelse. Afgjort ikke!
  Igen – Tak for historien! 😀
  Selvom Nicolaj er en nydelig gut, tror jeg ikke, at jeg vil se filmen.
  Nu har jeg jo mine egne billeder i hovedet.

 7. Elisabeth…jeg er SÅ glad for din respons. Jamen altså…jeg sidder jo bare dér dag ud og dag ind i en lillebitte lydboks og prøver at tale liv ind i hver eneste sætning, på en måde så lytteren ikke kan nære sig for liiiiiige at tage én til, og én til…og så én til og og og og…
  Det er et job, jeg bruger rigtig meget mental energi på, og ofte må jeg droppe at indlæse fordi jeg ikke føler at jeg er i form til det.
  Og netop fordi jeg er så ambitiøs med det job som helst skal lyde let som en fjer, når lytningen finder sted, er reaktioner som din så dejlige at have med i muleposen, når jeg futter afsted i mit hjemløseoutfit 😀
  Tak, Elisabeth 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s