Solhverv

Klokken er halv elleve. Det er stadig sådan næsten lyst. Willy og Lars diskuterer forbehold. Så dukker Marlene op. Sikke nogle øjenbryn. Jeg har ikke set lignende siden hende med hjernerne og den lille sportsvogn. Hov. Nu ser jeg så Charlotte, som har et pænt ansigt, for nu at sige det på jysk. Godt garn. Store, men herresmarte briller.

Jesper lytter. Han har åbenstående hvid skjorte under jakken. Lyse skægstubbe. Det kører. Jeg har jo selv været med på vognen. Det var drømmedage. Jeg var lige der, hvor jeg gerne ville være. Andre syntes jeg havde været lidt for heldig. Kaldte mig cykelsmed. Det var et rigtigt grimt ord. Jeg, der ikke kan lappe et dæk.

Jeg kan mærke en nervøs energi. Den ligger lige under huden og småvibrerer. Den var der også, da jeg var dreng og ung. Dengang bed jeg negle. Det stoppede jeg med da jeg var tredive, cirka. Nu bruger jeg de stærke negle til at rive neglerødderne til blods. En slags Cutting Light?

I demokratiets vugge er tusinder af mennesker på gaden i aften. I Spanien har næsten halvdelen af de unge intet job. I Syrien dør de på gaderne. I Libyen presses familierne fra flere sider, og der er rapporter om systematisk voldtægt af kvinder. 

I Japan begynder de forfra for gud ved hvilken gang. I Kina skal du tænke dig godt om før du beder om demokrati. Og i Rusland. Og på Cuba. Her hjemme skal du nok lige vogte dig for børnelæger forklædt som lægekonsulenter, hvis du tænker på at blive førtidspensioneret.

Og vælg dit hjemland med omhu, hvis du tænder på nogen af dit eget køn.

Nu er det godt nok lidt mørkere udenfor, synes jeg.

I Norge sejler Hurtigruten ganske langsomt ind i tv-seernes hjerter. Min far var sømand, ja. Men hvem fanden var han? Og hvem er så jeg? Født for tidligt? Ja, det påstår man. Selv kan jeg ikke huske det. Jeg er en forsigtig type. Håndsky. Lydfølsom. Holder mig selv nede. Der er nok en grund.

Årets længste dag. Masser af lys.

Hej mor.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s