Cool night

Mens jeg boede i lejligheden under den, jeg bor i nu, undrede jeg mig ofte over hvorfor min overbo så ofte havde sin opvaskemaskine kørende om natten. Hele natten, faktisk.

Jeg lå i min seng og prøvede at få den rytmiske snurren og durren deroppefra til at blive en del af mit indslumringsmønster. Det lykkedes nogenlunde. Sådan da.

Nætterne her er lidt specielle, for hele dagen er der en konstant larm fra ringvejen nedenfor ejendommen. Det stilner af ved godnattid. Kun hidsigt hylende sirener fra de ankommende ambulancer til hospitalet lige over for, prøver at opretholde støjniveauet. Og når stilheden pludselig findes, så bliver enhver afbrydelse ekstra påfaldende. 

Da jeg så flyttede herop, så opdagede jeg at den generende brummen ikke var fra en opvaskemaskine. Eller vaskemaskine. Den kom fra et køle/fryseskab. Og det skab skulle jeg overtage.

Siden har skabet og jeg været endnu tættere på hinanden. Kun en enkelt væg skilte os. Vi har levet sammen som to isbjørnehanner på en alt for lille flage. Hvidvarevanvid af iskold vanvare. Glade for hinandens kompetencer. Sure over prisen. Gensidig respekt, trods alt. I smug, 

Men det har været et forhold med kulde som grundpræmis. Mange gange har jeg smækket døren ekstra hårdt i, så A38’en er blevet til A39.

Nat efter nat er jeg vågnet ved den småsnerrende lyd og den uafvendelige vibreren, er stået op, gået ud i køkkenet, har åbnet døren og skruet ned fra 3 til 2. Så standser den irriterende lyd.

Ahhhh….og så hurtigt ind i Morfi’ favn igen.

Men nu har jeg fået nok. Jeg orker ikke den nattelarm længere. Desværre er jeg alt for nærig til at købe et nyt. Selv om jeg egentlig ikke har brug for så stort et skab og da slet ikke for frysedelen.

Jeg kunne købe et brugt A++ køleskab, spare 200 kW-timer om året og tjene det ind på 3-4 år. Men tænk nu hvis det også brummede. Den chance tør jeg slet ikke tage, men så fik jeg en idé.

Og nu står det lortekøleskab så ude i entréen. HA! Jeg glæder mig til i nat. Tilbage er der så kun at forbedre københavnernes sundhed så meget, at de aldrig bliver hasteindlagt om natten.

Nogle idéer? 

Advertisement

8 kommentarer til “Cool night

 1. Selv gennem optikken af de mest positive superskarpslebne hinke-brilleglas er løsningen: FLYT
  Blogejeren bor i et af de absolut hårdest ramte områder af Region Hovedstaden, hvad angår den gennemsnitlige befolkningssundhed. Demografien skønnes ikke at ændre sig væsentlig ihvertfald i dette årti. Når så dette årti er forbi, er Bispebjerg (og Frederiksberg) hospital fusioneret og konverteret til et nyt Bispebjerg (eller Grundtvig) hospital, der vil få langt flere akutte patienter end det nuværende indtag ifølge Region Hovedstadens planer.
  Østerbro-undersøgelser eller ej, københavnernes sundhed vil formentlig kunne måles forbedret i city, Ø, Valby, Vanløse og dele af bro-kvartererne, såfremt de profylaksiske tiltag vil virke. Hertil kommer, at de nyere områder ( Ørestaden, Carlsberg-grunden og Nordhavn) med et yngre kontingent af borgere gennemsnitligt set vil trække sundhedstilstanden til det bedre.
  Med blogejerens evner for bogstavskombinationer (nej ikke i relation til regeringsammensætning efter FV150911), kunne han komme på Finansloven ad futura. Sker dette, bør han hurtigst muligt købe sig en “datja” udenfor Storkøbenhavn og samtidig anskaffe et nyt A++++++++++++++++++ køleskab.
  Det vil sammenlagt betyde en forbedret helse, skærpet evne til koncentration-, tanke- og skabervirksomhed samt glæden ved at indtage A1957 (videreudvikling af A38), således at han kan opnå forfædres fabelagtige alder af 99 år.
  I mellemtiden anbefales et nyt køle-/fryseskab sat på BEOs førstkommende finanslov.
  PS. Kommentatoren drikker lejlighedsvis A38 og har faktisk realiseret ovennævnte med stor fornøjelse. 😉

 2. Erik…ih du milde. Her blev Haubitzeren godt nok rullet frem for at smaske en spyflue, men egentlig er det en superfrisk tanke, du kommer med.
  Og indrømmet, jeg leger meget ofte med tanken om at flytte hen til et mere stille sted. Ikke alene ville jeg nyde roen, som jeg elsker, elsker, elsker. Men jeg ville også kunne indrette mig med et lille hjemligt studie, hvor jeg i skøn isolation og deraf følgende koncentrationsmuligheder, kunne indlæse lydbøger uden at skulle reservere plads i diverse studier.
  Endnu tør jeg ikke tage springet ud som selvstændig (en firmakonstruktion kunne vel blandes ind i et eller andet huskøb?) – der skal lige lidt mere fremtidssikring i min status som gangbar og eftersøgt fortællestemme – men idéen er sat i ovnen til langtidsmodning.
  Stol på det.
  Om tre år kan min datter blive tilføjet på lejekontrakten, og på det tidspunkt kan jeg så fraflytte – så hun kan overtage/fortsætte lejemålet. Mon ikke det er et godt tidspunkt?
  Vi må se ad…tusind tak for tilsparket, Ehu 🙂

 3. @BEO:
  Bare rolig…haubitzeren er rullet ind for natten. Derimod svar på:
  “Mon ikke det er et godt tidspunkt?”
  Afgjort jo…..det år oplever blogejeren, hvad ethvert menneske kun oplever en gang i sit liv, nemlig at alderen er lig med fødeåret! 😉

 4. Åh ja, det er jo ganske vist, Erik. Lad os nu se. Foreløbig står kølekassen ude i entréen og skammer sig. Hihi. Hvis den larmer for meget i nat, så ved den hvor tæt den er på loftet/kælderen/den blå avis/genbrugspladsen 🙂

 5. UPDATE: En skøøøøøn nat, helt uden vibrerende, snurrende, larmende brummen. Skabet stod ude i entréen og passede sin egen kulde, og jeg kunne ikke høre det. YES! Victorie og Eureka! Handling gi’r forvandling. Hurra 🙂
  PS. Jeg burde måske nok have nævnt, at jeg bor i en ret lille lejlighed, så nærhedsbegrebet er en daglig og natlig medbeboer. Og da jeg boede nedenunder, kunne jeg følge med i overboens samtaler, så her er ret lydt. Nu har jeg kun loftet som overbo, og nisserne er meget høflige væsener 🙂

 6. UDATE II: Endnu en nat med dejlig uafbrudt søvn. Juhu. Da jeg kom ud til skabet her til morgen, klappede jeg det kærligt og ønskede det godmorgen. Det er jo bare dejligt 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s