Det er for digigalt..!

Hvert år deles der nogle penge ud til skabende og udøvende kunstnere, hvis cd’er, grammofonplader, lydbånd og andre lydbærende materialer er udgivet i Danmark og benyttes på folke- og skolebibliotekerne m. fl.” 

Samfundet kompenserer dem for den manglende indtægt, som værkerne ellers ville have fået, hvis man ikke kunne låne dem på biblioteket.

Jeg får også nogle af de penge fra det såkaldt rådighedsbeløb, fordi min vidunderlige og nærmest natustridigt smukke stemme findes på over 140 lydbøger. Det er slet ikke så ringe endda. Der skal betales skat af beløbet, jovist. Men det er jo ens for alle modtagere.

Nu er der ved at ske noget, som kan betyde at jeg ikke får en klejne. Den tekniske udvikling er gået hurtigt. Lydbogslytterne køber færre og færre CD’er, og til gengæld er der ved at komme godt med blus på MP3-salget.

Snart vil den trend slå igennem ved de såkaldte ‘downlån’, hvor lydbøger lånes gratis via bibliotekernes hjemmeside: netlydbog.dk.

Problemet for mig er at lovgivningen ikke er fulgt med.

Af en eller anden idiotisk grund – og man har så sent som i år diskuteret dette punkt mellem politikere og embedsmænd – så tæller disse digitale udlån ikke med når det årlige rådighedsbeløb skal fordeles.

Det fatter jeg ikke en bit af. Indholdet er det samme. Det er den samme roman. Indpakningen er bare en anden. Jeg får en lang, digital næse.

Jamen, det går jo ikke. Jeg har mailet til Bibliotek og Medier, men de slår bare ud med armene. Mon ikke jeg skulle maile til min forfatterkollega, Manu?

Det tror jeg nok jeg skulle.

 

2 kommentarer til “Det er for digigalt..!

  1. Medens den (forståelige) harme bølger på Bjerget, bør blogejer BEO måske lige vente nogle nanosekunder, medens regeringsgrundlaget sømmes sammen på Crown Plaza i Ørestaden mellem de to langlemmede og højtuddannede, lejlighedsvis krammende quinder samt den sprogbegavede Villy og Oleg Sohn.
    Det kunne hænde, at Manu(s) bliver kultusminister. Ikke bare har I karry-glæden og bogstavtalentet tilfælles, men også meget andet. Fint, såfremt den sympatiske Manu(s) rykker ind det 50-årige kultusministerium i Nybrogade.
    Mød da op i ministeriets træffetid og få en sludder med Manu(s) om karry, kardemomme og ikke mindst et tilbud til Manu(s) om at indtale hans værker med den “vidunderlige og nærmest natustridigt smukke stemme”. 😉

  2. God plan, Ehu. Indtil da, vil jeg lige kontakte et af medlemmerne af det udvalg, som vurderer og tildeler disse midler. Vedkommende repræsenterer Skuespillerforbundet, og må have fået spørgsmålet af nogle af medlemmerne….

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s