Vandpibe i læskuret?

Rygere er jaget vildt. Ingen steder må de ryge. Foran hovedindgangen for foden af store huse står små klynger af misbrugere og ser skyldige ud over at tage flere pauser end deres ikke-sugende kolleger.

Der er snart ikke det møde eller den middag eller koncert, hvor rygerne kan nyde en god smøg oveni det, der foregår. De må ryge inden de rejser. I offentlige transportmidler må de ikke. Og selv storpulsere holder af sig selv deres bil røgfri for at holde den potentielle videresalgspris oppe.

En af de sidste kampzoner er busstoppestederne. I regnvejr. Så skal jeg, der ikke nyder at dele andres nikotinholdige udåndingsluft, vælge mellem to onder. Passivrygning eller blive våd udenfor læskuret. Ja, jeg kunne medbringe en paraply. Det kunne jeg.

Jeg tager hatten af for den selvfølgelighed disse rygere, mænd oftest, sætter sig til rette på bænken i læskuret og nyyyyyyyyder den smøg, som samfundet vil gå til yderligheder for at hindre dem i at sætte ild til.

Ikke engang hjemme i lejligheden er det helt i orden længere. Der tales om at røgen siver op til overboen.

Indrømmet…det er en slags heksejagt. Ikke-rygerne bør undlade at hovere over de nye tider. Meget snart kan det blive fedtmisbrugerne som skal kanøfles og forfølges. De overvægtige. Og bagefter de grimme. Derpå de dumme. Og så?

Ællinger drømmer om svanejob.

Advertisement

2 kommentarer til “Vandpibe i læskuret?

  1. Blogindlægget illustrerer så tydeligt, at vi lever i en ny-puritansk tid. Når (næsten) alle rygere med eller uden filter er neutraliseret, kommer vi til næste kategori: De overvægtige (dernæst de grimme og de uudannede osv.osv.).
    Dagen vil måske komme, hvor enhver offentlig serviceydelse er knyttet sammen med et tilfredsstillende BMI-tal. De cpr-numre, der ikke opfylder kravene, bliver øjeblikkelig via borgerservice tildelt nogle GPS-koordinater til smartphones, så de kan løbe til nærmeste fat-ness-center. Har de fødselsdag, kan de være heldige samtidig at få en gratiskupon til en bæredygtig konsultation hos en marathon-løbende life style coach og negleartist (2 uddannelser er et must!).
    De få borgere, der stadig hylder individualiteten og har overskud til at sk…. på de frelste livsværdi-parametre, bestiller en rejse til Cuba og nyder efterfølgende de ypperlige cubanske quinders cigarrulning mellem lårene på listige Havanna-matrikler o.m.a.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s