Super Sok Søndag

På mit aftenjob har man mestendels mørkt tøj på og ifølge reglementet skal man tilmed have sorte lukkede sko på.

Derfor prøver jeg også altid at grave sorte sokker frem fra bunken af kampklare tøjstykker, men med alle de vagter jeg har – både på Skråleøen og i Sludrehytten – så kan det godt knibe for de sorte at følge med. Alt for ofte har jeg måttet ty til en grå mellemløsning.

Sidste år fik jeg så chancen til at gøre noget ved det. I et eller andet varehus var der tilbud på en flok sammenbundtede kulsorte sokker. For en hund gik jeg hjem med to sæt på i alt tyve par. Glad var jeg.

Men nu kommer der så noget, der er typisk mig.

Følelsen af at have de dér sikre sorte sokker liggende gjorde mig så tryg, at jeg i stedet for at bruge dem, begyndte på et intenst forsøg på at få bugt med de gamle sokker, så jeg kunne starte forfra med de fine nye.

Der er gået mindst et halvt år, hvor det nye fodtøj har ligget og undret sig.

Vist havde jeg oven i købet en eller anden undskyldning med, at de nye sokker lige skulle vaskes en enkelt gang før jeg tog dem i brug, og det er jo en meget stor beslutning for mig at gennemføre så kompleks en handling, ikke sandt?

Men så i går…ja, jeg ved fanme ikke hvad der gik af mig – men pludselig var den der: Action!  Ned i vaskemaskinen med dem!

Ooooh, hvor jeg nød at klippe de plasticdimser op, der holdt sokkerne tæt sammen! Ihhh, hvor så de enkelte sokker sølle og angstfyldte ud, da de blev skilt fra flokken!

Og nu….nu hænger de allesammen nede i kælderen og tørrer i sammensyningerne ved tæerne. I kassen med gamle sokker er der vild panik. Der er nye tider på vej. Alle enlige sokker som ikke har haft en makker i månedsvis ved godt at det snart er slut.

At de får en sidste lille stjernestund som støvfjernere eller andre opgaver langt fra deres oprindelige funktion, inden turen går ud i affaldsskakten og ned….ned….ned.

Jeg morer mig over at jeg er god til at finde på løsninger, men elendig til at føre dem ud i livet.

Omvendt er den metode måske bedre end at foretager sig en masse ting, som man ikke kan forholde sig til før bagefter?

Impulshandlinger, som man fortryder?

Een ting er jeg sikker på nu:

I’m a sunday sock sucker!

Socks rocks!

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s