Bang, du er død!

Jeg gik ned mod bunden af den lange vej hvor jeg bor.

I hovedet havde jeg god musik, for jeg hørte radio, og for en gangs skyld var det P3. De snakkede om fodboldlandsholdet og det interesserer mig jo.

Så var der nyheder.

Jo, der var noget om dansk politik og andre vedkommende ting. Men så var der nyt om et skuddrama i et indkøbscenter. Før man fik at vide hvor det foregik, blev der afspillet interview med vidner til tragedien. På engelsk. Det var altså hverken i Kolding eller Slagelse. Til sidst fik vi oplyst at det var i Toronto.

Selvfølgelig er det dybt tragisk at en canadier er blev skuddræbt og at syv blev såret. Men jeg kan virkelig ikke se nytteværdien i at formidle det så grundigt til danske radiolyttere.

Hvis det skal forsvares, så skal det mindst også oplyses: hvor mange indkøbscentre er der i Toronto? Hvor mange skudepisoder har der været i torontanske indkøbscentre i det hele taget?

Jeg påstår at det udelukkende blev valgt fordi det var en lettilgængelig voldsnyhed med noget dramatisk lydmateriale, som man kunne smække på uden videre.

Ved at bringe en så fjern nyhed om et menneskes voldelige død er man med til at gøre andre mere bange for at leve, netop fordi alle ved at det ender med døden – lige meget hvad.

Find dog for pokker på noget, der er mere relevant for danske lyttere end at skræmme dem med noget så fjernt?

Advertisement

4 kommentarer til “Bang, du er død!

 1. At Toronto betyder “mødested” og at byen er Canadas største og mest multi-etniske by retfærdiggører ikke, at en dansk radiolytter skal blive distraheret af et skuddrama i et indkøbscenter.
  Faktisk er vi danskere efterhånden “vaccineret” overfor den slags nyheder, som vi dagligt skal lægge trommehinde til fra diverse områder i Mellemøsten/Iraq/Afghanistan.
  Var der mon tale om “blot” at udfylde nogle sekunder i sendetiden – og her kom så belejligt et Reuter-telegram tikkende ind, hvis substans kunne anvendes?
  “Redaktion” er et elastisk begreb i vor forvirrede elektroniske tidsalder……

 2. Mødested?….jamen, dog. Og nu: dødested…suk.
  Jeg får en dårlig smag i munden over den form for journalistik.

 3. Jeg græmmes også ofte over den form for nyheder, for de er i den store sammenhæng totalt ligegyldige. Og et skyderi i et canadisk indkøbscenter er ikke til andet end at udfylde sendefladen. Jeg synes efterhånden at radioavisen er under lavmålet, måske fordi den enkelte udsendelse er blevet kortere og kortere. Nu varer den lange radioavis kl. 09:00 kun syv minutter mod tidligere 10 minutter. Og det er selvfølgelig klart, at de ikke på syv minutter kan lave noget dybdeborende jounalistik.

 4. Hanne…vi er vist meget enige. Nu var det her ikke Radiovisen, men P3 Nyhederne, som vist nok kører deres eget løb, rent redaktionsmæssigt, og de vinkler nyhedsbilledet mere poppet end den mere seriøse (min påstand) Radioavis på P1, P2 og P4.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s