Hej, jeg hedder…øhh

I en uge har jeg været kontrollør i Operaen, som har haft besøg af kontrabassister fra hele verden til BASS2012.

Det har været en oplevelse at møde disse musiske og musikalske mennesker og få trænet sit engelske og tyske. Lyden af kontrabasser er beroligende, og jeg priser mig lykkelig over at det ikke var en violinverdenskongres eller sækkepibekongres.

Jeg har skullet hilse på mange nye bekendte, og for det meste nøjes jeg med ‘Bent’ for at spare tid og forklaringer, men hver gang tænker jeg med gru tilbage på min første dag som tv-journalist på TV3 Sporten. 

Arbejdspladsen lå i West Drayton i udkanten af London, lige ved siden af Heathrow lufthavn. Og jeg skulle rundt og hilse på alle tv-teknikere, administrationspersonale og øvrige kolleger. De fleste var englændere, og jeg mødte dem med en stor dansk baconeksportgrimasse, et fast håndtryk, dybest mulige øjenkontakt og et fuldtonet:

“Hi, I’m Bent..!” 

De reagerede ved at trække sig en ubevidst millimeter baglæns med et overhøfligt og lidt for defensivt smil på deres stive overlæber. Jeg tænkte, at det jo er typisk for disse earl grey sniffere, men det viste sig at deres forbeholdenhed var min egen skyld.

Jeg troede, jeg præsenterede mig på vanlig høflig facon ved at sige mit navn højt.

De hørte en mand, som uden at blinke meddelte følgende:

“Hej, jeg er en homoseksuel, korrupt og stofpåvirket person!”

Med den viden in mente må man vel egentlig sige, at de modtog mig forholdsvis hjerteligt, ja nærmest kærligt? 

PS. En af de tyske bassælgere på BASS2012 fortalte mig i øvrigt, at en sækkepibe på tysk hedder intet mindre end en duddelsack..!

Advertisement

3 kommentarer til “Hej, jeg hedder…øhh

 1. Hej Bent
  Jeg kan ikke forstå jeg ikke kan finde nogen feeds på din side længere – hvor har du gjort af dem?
  Jeg forstår ikke rigtig hvordan dine kolleger kunne få Bent til at blive til “Hej, jeg er en homoseksuel, korrupt og stofpåvirket person!”? Ok jeg har ikke ret meget humor, men hvis dette er en joke, forstå jeg den overhovedet ikke. Forklar venligst.
  Hanne

 2. Hanne…jeg vidste ikke at der har været ‘feeds’. Jeg ved ikke hvad de er, og endnu mindre at de angiveligt skulle være forsvundet.
  Hvad er de? Kan man spise dem??
  På engelsk slang kan ‘bent’ betyde homoseksuel, korrupt og/eller stofpåvirket.
  Især hvis man udtaler det uden tryk.
  Jeg er nok kommet til at anglificere min udtale for at virke sprogkyndig, men er i den proces kommet til at skyde mig selv i begge fødder 😀

 3. Feeds er en samling koder i din blogs baggrund som en feedreader kan læse. Jeg bruger en feedreader til at finde ud af, om der er nyheder på de blogs jeg læser, så jeg ikke behøver at gå ind på siden, men bare kan opdatere min feeds for at se om de er nyhder fra fx dig. Her er en Wiki-artikel om det: http://da.wikipedia.org/wiki/RSS. Jeg plejer at kunne finde et RSS-feed hos dig, men nu ser den ud til at være væk – men det er jo nok ikke noget du har indflydelse på kan jeg forstå ud af dine spørgsmål.
  Ja man må nok sige, at det var en uheldig brug ordet Bent; godt du slap nogenlunde helskindet fra det. Det er god joke ellers.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s