Velkommen til Beologisk Institut
Først lidt om mine seneste bogudgivelse:
‘Bakken’ udkom 16. april 2015 som e-bog og lydbog
‘Bent Otto Hansen Forlag’, 99 sider. Lydbogen er indlæst af forfatteren.
Omslag: Claudia Munksgaard-Palmqvist.
Autofiktionen handler om en lille dreng på Dyrehavsbakken i 1960’erne.
Handlingen begynder i 2015, hvor den 57-årige Hans-Christian tilfældigt møder Niels i byen. De var begge to ‘bakkedrenge’ som børn og boede på Bakken. Hans-Christian har en uopfyldt drøm fra dengang, om at kravle op på planken i ‘Faldgruben’. At være ‘Fald-ned-mand’.
Niels hjælper med at få drømmen opfyldt. Desværre udløses planken for tidligt, så Hans-Christian tipper rundt og falder med hovedet nedad mod en tilsyneladende sikker død. I faldet får han flashbacks til tiden på Bakken.
Hans-Christians far skylder penge i børne- og hustrubidrag fra sit første ægteskab. Derfor arbejder forældrene stenhårdt i fire måneder på Dyrehavsbakken. Familien bor på et lille værelse under et striptease-show og med Pølsekroen som nabo.
Lille Hans, som moderen konsekvent kalder ham, må klare sig selv indtil lukketid ved midnat. Den ti-årige knægt hjælper Pjerrot og Professor Tribini, slås sammen med Politiet mod Vilde Engle og giver unge kvinder varige mén i Radiobilerne. Og han lever af softice, æbleskiver og kakaomælk. Moderen bestyrer Kaffestuen, faderen arbejder i Hurlumhej, Det Muntre Køkken og Det Glade Hjul.
Bent Otto Hansen siger om arbejdet med at skrive romanen:
“Mine tre-fire somre på Bakken som lille dreng har sat dybe spor i mig, og jeg har i mange år gået og tænkt på hvordan jeg kunne formidle de ting, jeg oplevede derude. Tvivl om formen og på mine evner som forfatter gjorde, at det ikke blev til noget. Men så fik jeg idéen til rammefortællingen, og efter en god snak med kritiker og radiovært Klaus Rothstein i ‘Skønlitteratur på P1’ i 2014, begyndte det at gære i mig. Ved at gå min egen vej, uden om forlagene, og gøre alting med lyst og glæde, kom jeg endelig i mål.”
Hør interview om bogen og processen i ‘Skønlitteratur på P1’:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/skoenlitteratur-pa-p1-2015-04-01
– som er en opfølgning på dette interview året før i samme program:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/skoenlitteratur-pa-p1-114
——————————————————————-
Velkommen til mit institut, som består af mig, mit sprog, festlige læsere med kant og en masse blogindlæg om det mangetydiges nøjagtighed.
Lige her og nu kan du læse om mine bogudgivelser og få noget at vide om mig i det hele taget som sådan.
Min debutdigtsamling fra 2001 udgivet på forfatterforlaget Attika. Senturas anmelder kaldte den Papegøjelyrik. Jeg gav ti tusind for at debutere, mens jeg skrev på min første roman Det første digt er på tre ord: fornuft/forduft/fordi
Fodboldkrimi med Schmeichel som mordmistænkt. Fås som e-bog her – og som lydbog her
Læs lyn-interview. Den trykte udgave var en bestillingsopgave fra Forum, udgivet i 2002. Min debutroman fik tre stjerner i Politiken. Handlingen begynder i den uge bogen udkom. Den aktualitet fik jeg for lidt kredit for. Romanen blev til gengæld min første lydbogsindlæsning. Nu har jeg indlæst ca. 200 lydbøger, ikke mindst takket være AV-Forlaget DGÆ i Odense. Læs mere om landsholdsmordet her.
Antologi fra 2003. Forlaget Forum bad mig skrive kapitlet om sport og idræt. Det gjorde jeg så, og det er ret effent. Det handler bl.a. om orgasme og dødsdrift samt ristede pølser i Lyngby. ‘Danmark i 1980’erne’ kan lånes på biblo.
Min anden udgivelse via Attika (igen ti tudser) kom i 2006. Jeg var meget glad for at maleren Marie Hvid Pørksen lod mig bruge et af hendes malerier til omslaget. Udgivelsen udløste den mest selvmålsagtige anmeldelse, jeg nogensinde har set. Flere digte fra ‘Opløselige’ her. Første digt er igen på kun tre ord:indvikling/udvikling/afvikling
Jeg kan ikke takke forlægger Ole Holmstrøm fra Forlaget Frother nok for at han i 2008 udgav min tredje digtsamling. Jeg havde aldrig mødt ham. En helt almindelig forlagsudgivelse som kostede mig i alt: nul kroner. Jeg elsker den bog. Andre kunne også finde læseværdigt stof i den trods olmt ulmende underfundigheder. Første digt er nu på hele fem ord: sukker efter sukker efter sukker
Første udgivelse på print-on-demand basis er digtsamlingen fra 2009. Meget billigt. Små femhundrede kroner. Lån den her. Min datter har taget billedet, som desværre fik en spand ekstra rød farve af forlagets trykkemaskine, selvom PDF-filen var i fin farvebalance. Ak ja. Det første digt er på hele seks ord (jeg skriver længere og længere digte nu..):
hvis man var ord eller nogens
2010 var ikke mange uger gammel, før min anden print-on-demand udgivelse var på gaden. ‘Jeg kan ikke sove’ består udelukkende af dialog. Tretten møder i et terapeutisk rum mellem en yngre sælger og en lettere excentrisk vejleder. Den sælges nu kun i en andenudgave med færre slåfejl og andre små forbedringer. Der arbejdes på at få den opført som teaterstykke.Køb den her. Læs et 20 siders uddrag her
18. marts 2011 udgav Forlaget Ostenfeldt bogen fabulator. Den består af 45 papegøjelyriske linjer – og hvis man ikke orker at læse så lange rablerier uden et eneste punktum, så indeholder hvert eneste eksemplar en CD, hvorpå jeg har indlæst dem alle sammen. Bogen kan lånes på biblioteket og lydbogen kan købes her. Hør et af digtene her. Og et andet her. Jeg kan kun sige hjerteligt tusind tak til forlægger Mikael for at ville udgive bogen – og ikke mindst for at den blev så, nå ja…najs 🙂
16. april 2015 kom min nye roman ‘Bakken – noget om snakken, knæk nakken’ (se forsiden øverst). Den udgives som e-bog og lydbog. Hør mere om forarbejdet i P1-udsendelsen, som er omtalt i toppen af denne introduktion.
Bent Otto Hansen, f. 15.08.1957 i Søborg, Gladsaxe. Vokset op i Vangede, i de samme rækkehuse som en vis Onkel Danny. Sommerophold på BAKKEN som medfølgende barn. Skoleflytning pga. mobning. Svagbørnskoloni.
HF-eksamen, Søborg Gymnasium/HF 1977. Få og spæde uddannelsesforsøg. Blev fornærmet over afslag fra Journalisthøjskolen om optagelse i første forsøg. Meget dumt.
Ufaglært arbejde bl.a. som hospitalsportør i Oslo, biblioteksmedhjælper i Hellerup og taxichauffør i Gentofte.
Arbejde som ‘ottodidakt’ journalist, bl.a. i DR (P3), Dagbladet Roskilde Tidende, Radio Sydkysten og TV3 Sporten.
Som forfatter debut i 2001 med digtsamlingen ’Blindforsøg’. Fire digtsamlinger, en roman, en fiktionsdialog m.m.
Lønnet beskæftigelse: lydbogsindlæser (230 romaner siden 2003), foyermedarbejder på Det Kongelige Teater (siden 2008).
Hej, jeg vil mægtig gerne i kontakt med dig – har du mulighed for at læse op af Marcel Proust: “På sporet af den tabte tid” i det danske Proust-selskab? tlf 3061 8521 eller nedenstående email.
Hej Bent Min ægtefælle har udgivet en fantastisk roman “Judiths Sang” på forlaget mellemgård, og den er købt af en del biblioteker. Jeg har en drøm om at du imod en passende ydelse læste romanen, blev fængslet af dens levende sprog som udfolder sig imellem bogens originaler og endte med at indtale den som lydbog. Den er iøvrigt anmeldt i bogvægten og min ægtefælles dulgte far Ebbe Rode ville i sin tid stå fader til bogen, men..
Nu har du min e-mail , mit nr er 23461363 håber at høre fra dig
mvh Kurt.
Kære B O Hansen
Jeg sikker nu ikke efter sukker men sukker efter en bedre og et mere flow i din udtale af sproget
By navn som eks Los Angeles som du udtaler “ledes” på i sidste stavelse og du siger også psy- kRig- a- trisk !! det er jo psy-ki-a-tisk man blir bims af at høre på det.. trods det er du en super god
oplæser..
Mvh
Annette
Hej Annette
Dejligt med kritiske ører.
Jeg medgiver dig, at L.A.-udtalen kunne strammes op isf min Los Anderledes-måde. Det er nok fordi jeg elsker at trække ordene laaaangt ud, fordi jeg jo er timelønnet.
Hvis jeg har sagt andet end psy-ki-a-trisk, så er det rent sjusk. Det er en udtale, jeg kerer mig meget om. Normalt.
Tak for god lytning 🙂
Kære Bent
For et år siden havde jeg aldrig hørt en lydbog. Jeg var overbevist om, at det var kedeligt og monotont.
Så lyttede jeg til din oplæsning af Byens spor og var fortryllet. Ikke kun fordi det er tre vidunderlige romaner, men også fordi jeg blev klar over, at den gode oplæsning – fortolkning! – var så vigtigt et element (og synge kan du også i bind 1!)
Du – i form af din stemme – blev til en kammerat, en ledsager. Og jeg har efterfølgende lyttet til flere bøger alene fordi du læser dem op.
Tak for at give os kunst i ørerne. Det er vederkvægende.
Venlig hilsen
Marianne Voigt
Tak, Marianne
Hvis du er på facebook, så kom med i lydbogsgruppen ‘Lytteratur’ – hvor jeg er administrator?