3 + 1

Hun bruger enhver lejlighed til at komme med lange brokkende tirader om hvad som helst vendt mod hvem som helst hvor som helst. Så er det regeringen, så er det indvandrerne, så er det buschaufførerne, så er det priserne på apoteket, så er det snerydningen og cyklisterne og de unge. Det værste er det smålidende udtryk og den messende klynketone. Hendes øjenbryn er fast monteret et sted højt oppe ved den farvede hårgrænse. Munden er konsekvent vendt nedad. Den overdrevne brug af ansigtsbruner gør hende bleg og brun på samme tid.

Hun spæner rundt, og virker altid som om hun lige har opdaget at huset brænder. Blikket er aldrig i ro. Sætninger forlader hende uafbrudt, uden at indholdet filtreres. Vilde ordrer bjæffes mod alle verdenshjørner, og den tilfældige modtager stivner hjælpeløst. Hver gang. Det bedste hun ved, er at lade som om alt er ved at gå galt, så hun kan få lov til at vise hvor dygtig hun er til at få ting fra hånden. Hun ved ikke hvor sinkende det er, at kollegerne er nødt til at tænke sig om to gange, før de beder hende om hjælp. Hun gør intet uden at kommentere det først.  

Hun kommer imod mig med et kæmpesmil, og siger mit navn som om vi er søskende. Jeg forstår ikke en snus. Jeg betragter hendes ansigt nøje, mens jeg fyrer tidskøbende sniksnak af, og kan godt se at jeg har kendt hende før. Men lige meget hvor meget jeg anstrenger mig, så kan jeg ikke få hende placeret i mit livsforløb. Det er ubehageligt ikke at vide om hun og jeg har været gode eller dårlige venner, men hun er tilsyneladende vældig glad for gensynet. Hun spørger om jeg ikke har lyst til at besøge hende snart, og det siger jeg selvfølgelig ja til.

På vej hjem tænker jeg kun på hende, der ikke var der. 

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s