SMAK!

I 1996 kommenterede jeg slutrunden ved Peugeot Spanish Open på Europa Touren i golf. Det var på Sportskanalen, som var en del af Viasat TV3. Jeg gjorde det uden at have så meget som besøgt et golfanlæg før, med mindre at minigolfbanen ved Rørvig Havn tæller med.

Det tror jeg roligt jeg kan afsløre at den ikke gør, og jeg vil også gå så langt som til at påstå at den ikke kommer til det heller. Minigolf er jo en selvstændig sport, med egne mesterskaber og udøvere. Så alene derfor.

Jeg håber ikke at man har gemt tv-båndet fra dengang. At jeg skulle kommentere skyldtes en mandskabsmæssig nødsituation, og jeg fik besked på at sige så lidt som muligt, men dog lige huske at puste en smule ind i mikrofonen med jævne mellemrum, så seerne ikke begyndte at ringe til stationen og spørge til mit helbred. Mit fysiske helbred, forstås.

Min kommentatorplads var et lille rum på fjerde sal i et højhus i Stockholm. Der var et vindue til venstre, som blev fyldt helt ud af færgen til Helsinki. Da skibet efter flere timer pludselig begyndte at bevæge sig, fik jeg følelsen af at sejle med. Som om hele huset gyngede. Lissom når to tog holder overfor hinanden og det modsatte tog sætter i gang.

Al denne optakt for at berette, at jeg i dag fik repareret lidt på min sorte samvittighed. Skolerne i Oure Sport og Performance på Fyn, hvor min datter skal begynde i 1.G på Teaterlinjen efter sommerferien, indbød til Optaktsdag med aktiviteter. Forældre og kommende elever kunne vælge blandt aktiviteter som sejlsport, løb, teater, fodbold, musik, håndbold og….golf.

Min datter valgte musik, men Fru X og jeg ville begge, om ikke i svingerklub, så ned på skolens golftræningsanlæg og prøve at ramme en golfbold. Det er ikke nemt. Faktisk er det svært. Meget, meget svært. Jeg har enkelte gange før prøvet at slå til en golfbold uden instruktion. Resultatet var derefter.  

Skolerne i Oure har deres helt egen pro. Han hedder Troels Lodberg-Christensen, og han skulle på en times tid gøre 27 forældre til fremtidens skovtigre. Vi fik en kort introduktion, en spand golfbolde og hver sin plads på driving rangen.

Jeg har været fjernskuer til tusindvis af timers golf på Viasat Golf, hvor jeg nyder at se og den perfekte tv-sport, kommenteret på fornemste vis af Doktor Nyholm og Styrmand Knudsen. Så jeg prøvede vel at kombinere Troels’ vejledning med det, jeg har set verdens bedste spillere gøre.

Jeg tror jeg slog 100 gange. Af dem ramte jeg vel…60 gange? Og af dem rullede flertallet tre meter fremad, hvis jeg var heldig. Men så var der den dér lyd og den dér vibration i seksjernet. De fem-seks gange jeg ramte den helt, helt rigtigt:

SMAK! 

Så stod jeg med højre fod drejet op på tå, som Troels havde sagt ville være det bedste tegn på fremskridt uanset om vi i det hele taget ramte en eneste gang.

Jeg har ikke råd til at spille golf. Punktum. Men fornemmelsen. Høre den lyd og se det svæv, da den gule bold løftede sig og faldt ned ved siden af 125 meter skiltet. Det var bedre end godt.

Nå ja…vi prøvede også at putte. Den bedste vandt en golfbag. Hvordan det gik mig? Beklager. Artiklen er ved at blive alt for lang nu (grrrrrh…..)

Fru X ramte også en hel del bolde, sagde hun. Ikke dårligt. Men okay, hun stod på Plads 1 og jeg på Plads 27…hihi.

Advertisement

3 kommentarer til “SMAK!

 1. Hov…jeg må lige rette en oplysning. Jeg havde besøgt et golfanlæg før, dog uden at have en golfkølle i hånden på noget tidspunkt.
  Faktisk havde jeg været med til at lave en optaktsudsendelse til intet mindre end The Open (i folkemunde kaldt ‘British Open’) i 1992 på linksbanen Muirfield i Gullane, East Lothian, Skotland, hvor Henrik Knudsen og jeg lavede diverse indslag.
  Jeg husker ikke om jeg optrådte på skærmen, men jeg mener bestemt at jeg havde TV3-jakken og skjorte og slips på. På det tidspunkt var jeg lige begyndt som freelancer på TV 3 Sporten i London.
  Aldrig har freelance-begrebet været strakt så yderligt uden at briste.
  Nå, men jeg glemmer aldrig den friske brise på græsbanen deroppe og udsigten ud over sundet i Firth of Forth. Og de gode stunder med Knudsen, som er en beleven, belæst og behagelig rejsekammerat.
  Så jeg HAR været på et golfanlæg før. Faktisk det anlæg som huser verdens ældste aktive organiserede klub: The Honourable Company of Edinburgh Golfers, stiftet 1744.

 2. Som den gamle sportsjournalist alias blogejeren vil vide, dannede Oure midtbogstavet i GOG, der gennem de seneste to årtier dannede en succeshistorie i håndbold, beliggende på Østfyn tæt ved den vidunderlige by Svendborg.
  Det skulle blive glædeligt, såfremt ordet “succes” videreføres til Beo´s datter i form af et vellykket fremadrettet ophold på det komplekse undervisnings – og sportscenter.
  Begrebet “handicap” kan også måle succes på en anderledes måde. Golf-sportens herligheder og ikke mindst hundredetusindevis af udøvende, såvel i DK som mange andre steder på Globen, slår og traver afsted på greenen med et koncentreret udtryk i deres ansigter.
  Apropos “ansigter” har jeg aldrig set BEO på Rørvigs minigolfanlæg, som er blevet besøgt en del gange over årtierne! :-)))))

 3. Hhahahahahahahaaaah, Ehu…nå, det har du ikke? Jeg vidste ikke at du var stamsvinger på Rørvigs minigolfbane, men der kan man jo bare se! Hahahahahahahahaa, hvor er det sjovt.
  Jeg indrømmer blankt, at jeg bare valgte et sjovt bynavn til lejligheden, men faktisk HAR jeg været på ferie deroppeaf et par gange, og jeg tror faktisk at jeg har opnået astronomiske cifre også på den bane.
  Jeg takker meget for dine venlige ord om min datters muligheder på Oure, og jeg kan kun sige at nu ligger der tre år foran hende og siger “HEJ DU!” Min glæde over at se hvor glad er for at komme derhen hvor hun vil, er lykkeudløsende, og jeg er min Fru X meget taknemmelig for at hun til sidst valgte at vise vores datter tilliden til at vælge for sig selv.
  Oure er, tror jeg, et forrygende godt sted, hvis man er tilpas nysgerrig på livet og på allehånde former for udvikling og indlæring. Fyn bliver beriget med endnu en glad pige i tre år. På Bjerget sidder en glad far 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s