Det femte møde

– Skal du ikke have jakken af?
– Nej, det kan jeg forsikre dig for at jeg ikke skal, for jeg bliver her nok ikke særligt længe. Jeg vil bare være sikker på at du forstår, at du ikke i længden bare kan sidde her med benene over kors og det dér selvsikre smil og rable hvad som helst af som lige falder dig ind, eller som du har læst i forordet til en eller anden bog for ti år siden på et eller andet fakultet, eller fuckultet skulle jeg måske hellere kalde det. Tror du bare, at du kan sidde dér og påstå at jeg er lykkelig, når jeg står hos en kunde og begynder at vræle inden vi dårligt nok har sagt goddag til hinanden? Du må sgu da selv have knald i låget, når du kan fyre sådan en gang baljepis af, mand! Den eneste grund til at jeg ringede og fik den her ekstratid, er at jeg forlanger at du enten trækker det tilbage eller på anden måde sørger for at jeg kan fungere på mit arbejde igen, for ellers er det sgu lige før jeg kan sagsøge dig for åndelig grusomhed eller grov usømmelighed i arbejdet med andre menneskers liv og levned, eller hvad fanden man så ellers kalder det. I nat lå jeg og kunne ikke sove…så det går fanme fint for dig, skal jeg love for!…og det eneste jeg tænkte på, var om jeg var den eneste som du havde drejet hovedet rundt på, eller om der på samme tidspunkt lå hundredevis af andre søvnløse stakler og vred og vendte sig for at få svar på hvorfor du nu havde sagt et aller andet som gjorde deres liv til ét stort selvmål, mens du bare kan fortsætte med at sidde her og røre rundt i kaffen og lade som om du ved en hele masse og har svaret på alting, som bare ikke har noget med dig selv at gøre, for det skal du jo have hjælp til at finde ud af, ikke sandt?
– Jo.
– Jo?…er det alt hvad du har at sige…”jo”?
– Ja.
– Hvorfor det?
– Fordi jeg lige nu lærer en hel masse ved bare at lytte.
– Nå, gør du det?! Er det ikke lige sent nok at du er begyndt på den efteruddannelse? Kunne du ikke bare have tænkt dig lidt bedre om inden du fyrede sådan noget fis af?
– Nej.
– NEJ?!
– Nej, det var helt bevidst jeg sagde det, og jeg gjorde det af en ganske bestemt årsag.
– Hvilken?
– Jeg ville have at du skulle blive vred på mig.
– ???…hold kæft, hvor er der varmt herinde, mand!
– Du kunne jo overveje at tage jakken af?
– Jakken?…nå ja…!
– Og så vil jeg bede dig om en personlig tjeneste.
– Hvad?
– Du skal love mig at blive her i de næste ti minutter.
– Hvorfor det?
– Fordi jeg ved, at du er mand som holder sine aftaler, og hvis vi ikke aftaler at du bliver her i et bestemt tidsrum, så frygter jeg at du igen vælger at rende af pladsen, hvis jeg siger noget som ikke lige passer dig.
– Hmm…
– Er ti minutter for meget?…vi kan også sige fem minutter, men jeg skal vide om jeg kan regne med at du er her mens vi taler sammen, og om ikke andet så i kort tid af gangen.
– Okay, så fem minutter.
– Fint.
– Hvad vil du så sige?
– Jo, hør nu her…

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s