Halløj i lånte underhylere

Da jeg var mere end halvt så gammel som nu, var jeg måske nok en anelse fastere i kødet, og mere konkurrencedygtig end jeg havde selv den ringeste anelse om.

Sidstnævnte vidnede mine kulsorte ‘jeg-går-tur-i-byen-alene-i-lyset-fra-neonreklamer’-digte om. Tror du mig ikke, så bestil antologien ‘Sjælens Betonklodser’ på biblioteket.

Dette sortsyn fik Grundtvig og Kristen Kold i den grad lavet om på. I hvert fald blev jeg noget så eftertrykkeligt scoret af en supersexet norsk pige på en lille højskole i det sydfynske øhav.

Hun var så ubegribeligt lækker, at jeg fik myoser i nakken af at ryste på hovedet over mit utrolige held.

Da vi efter højskoleopholdet var på toppen af vores lykkekurve, sad vi en kold vinteraften i en hytte oppe i broderlandet. Det var sådan en af træ, og selvom brædderne var tykke og ilden knitrede lystigt både i pejsen og i vores hjerter, så var der gennemgående lidt andre temperaturer end jeg var vant til nede i Centraleuropa.

Ergo havde jeg lånt nogle af min fars aflagte aflange hvide underbukser. Det kunne have været et totalt turn off, men når man er så stram og kødfast som jeg dengang var og blev opfattet som – og brugt til – så bliver man bare endnu mere hot af at flashe den slags.

Stemningen blev bygget op i den lille hyttestue. 

Hede blikke og iskold hvidvin. På et tidspunkt blev det for meget for mig med de lange lune underbukser – og ‘gutter skal engang bli’ menn’ som Lillebjørn Nilsen sang for mit indre øre – så jeg lod dem på den mest sensuelle måde glide ned fra mit muskuløse lårsæt, og med et virilt vip med tæerne sendte jeg dem hen i et hjørne.

Det kunne have virket dybt inspirerende på min norske kæreste, men der var noget galt. Et eller andet fik hende til at holde hånden op for munden og forgæves undertrykke et latterbrøl.

Det viste sig, at de hvide underhylere havde afsat umiskendelige rester af bomuldsfnuller mellem mine ben på et sted som kvinder normalt holder meget af kigge på, og som hun fik øje på, da jeg et kort øjeblik under fodvipningen må have vendt ryggen til hende.

I hvert fald hylede hun af grin og udspruttede på sin skønne norske dialekt de ord, som stadig bor dybt nede i min mandesjæl og som aldrig har tænkt sig at flytte:

“Du har lo i ræva!”

Hvordan resten af aftenen og de følgende tre-fire år forløb husker jeg ikke ganske nøje, men dejlig…det var hun sgu!

Advertisement

6 kommentarer til “Halløj i lånte underhylere

 1. Når man(d) anskuer verden fra en bjergtop et sted i “Centraleuropa”, forekommer de retrospektive tanker med tekstillære, hede blikke og iskold hvidvin og ikke mindst det vidunderlige norske språk eksorbitant stimulerende.
  Meget luv er genereret siden hin hændelse i den norske bjælkehytte. Lykkekurver, meningsmålinger, APPs-tilbud og g-strengstekstiler samt adskillige ISBN-numre og ikke mindst lydbøger………ja selv Lille(bamse-)bjørn Nilsen har fået sin egen hjemmeside.

 2. Hehe, tak for en medlevende kommentar, Ehu. Ja, der er sandelig løbet meget uld i strandvaskeren siden anno dazumal,
  Jeg er ikke sikker på stavemåden af der dér luv-ord, men jeg turde ikke skrive det på den måde, jeg tror det staves på den pågældende Østlandsdialekt. Måske staves det ‘lo’ – men det udtales med u-lyd.
  I 2011 er man måske lidt mere luvslidt, men smilerynker kan jo også være charmerende 🙂

 3. ÅH ALTSÅ … kan … hikst, hikst … pffffffffffffff…. harharhar … ikke … sige noget … fnnnrrrrr….. hikst hikst …

 4. Bonus-info: Jeg har lige rettet orde ‘luv’ til ‘lo’. Sådan staves det nemlig på norsk, men det udtales ‘luu’. Et tilsvarende dansk udtryk kunne være fnuller, men jeg er egentlig ikke meget for at gå mere ind i den sprogdebat :-/

 5. “Meget lo(vende) er genereret siden hin hændelse i den norske bjælkehytte. Lykkekurver, meningsmålinger, APPs-tilbud og g-strengstekstiler samt adskillige ISBN-numre og ikke mindst lydbøger………ja selv Lille(bamse-)bjørn Nilsen har fået sin egen hjemmeside.”

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s